AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE: Uhapšen bivši predsednički kandidat Vilibor Sinčić
Foto: Profimedia

Sprečavao deložaciju

AKCIJA ZAGREBAČKE POLICIJE: Uhapšen bivši predsednički kandidat Vilibor Sinčić

Hrvatska -
Pored Sinčića, uhapšeno je još troje članova organizacije "Živi zid", koji su hteli da spreče izbacivanje iz stana Adema Brešaja koji je ostao bez posla

ZAGREB - Bivši hrvatski predsednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić uhapšen je danas tokom deložacije na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, zajedno sa kolegama iz organizacije "Živi zid", objavljeno je na Fejsbuk stranici ove organizacije.

Ukupno je uhapšeno troje članova "Živog zida", među kojima su još Borna Bjedov i Dilja Kačinari. Deložirani Adem Brešaj je ostao bez posla nakon 28 godina staža, nema novca i bolestan je, a iz "Živog zida" poručuju da nisu mogli učiniti više, jer im je tek jutros javljeno da će se deložacija održati.

Na današnjoj deložaciji Adema Brešaja na Trgu žrtava fašizma 9 uhićeno je troje naših kolega Ivan Vilibor Sinčić, Borna...

Posted by Živi zid on Monday, September 28, 2015

Sinčić je, inače, bio najveće iznenađenje prvog kruga poslednjih predsedničkih izbora u Hrvatskoj, na kojima je bio trećeplasiran sa osvojenih 16,43 odsto glasova. U drugi krug plasirali su se tada aktuelni predsednik Ivo Josipović i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović, kojoj je na kraju pripala izborna pobeda.

"Živi zid" je nevladina nezavisna, neprofitna organizacija i stranka za zaštitu, promociju i razvoj ljudskih prava i sloboda. Okupljaju aktiviste koji svojim telima sprečavaju deložacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track