DEDA NE VERUJE DA JE OSTAO BEZ UNUKE: Ubio je Lauru (14), a voleo sam je više od sinova!
Foto: Facebook

Porodična tragedija

DEDA NE VERUJE DA JE OSTAO BEZ UNUKE: Ubio je Lauru (14), a voleo sam je više od sinova!

Hrvatska -
Od siline udarca Laura Vidaković je na mestu poginula, vozač D. P. (22) koji je naleteo na nju nije stao i pomogao joj nego je kukavički pobegao s mesta nesreće

ZAGREB - Laura Vidaković (14) u sredu uveče poginula je kada je udario pijani vozač dok je prelazila ulicu u zagrebačkoj Dubravi.

Kada se njena sestra okrenula da vidi gde je Laura i dali je prešla na drugu stranu videla je njeno nepomično telo kako leži na asfaltu. Laurini deda Mijo i baka Katica, kod kojih je Laura bila pre nego što je poginula, kroz suze su nam ispričali štase dogodilo te kobne večeri.

- Laura je sa sestrom Majom i prijateljicom bila kod nas u kući. Rekla mi je da ih je pozvala prijateljica koja živi preko pruge da dođu kod nje na picu. Prvo nisam htela da ih pustim jer je već bilo kasno, no popustila sam jer je Laura rekla da će se brzo vratiti - kaže baka Katica.

Malo posle 21 sat žena koja živi blizu mesta na kojem je Laura poginula obavestila je Laurinog dedu da im je unuka stradala. Nije verovao šta mu govore.

- Kad su nas obavestili o njenoj smrti, pretrnuo sam. To je strašno, još ne mogu da verujem šta se dogodilo. Voleo sam je više nego svoje sinove - plačući kaže Laurin deda Mijo.

Nakon što je Laura sa sestrom Majom i prijateljicom otišla iz bakine i djedove kuće, krenule su prema prijateljici koja živi kraj pruge u Dubravi. Umesto preko označenog pešačkog prelaza, odlučile su da pretrče ulicu na Branimirovoj. Maja i prijateljica su uspele da pređu ulicu, a Laura je stigla samo do sredine puta. U tom trenutku na nju je naletio "pežo 206" zagrebačkih registracijskih oznaka.

Od siline udarca devojčica je na mestu poginula. Kad je vozač D. P. (22) naletio na Lauru, nije stao i pomogao joj nego je kukavički pobegao s mesta nesreće. U nezgodi mu je otpala i registracijska tablica, po koju se ubrzo vratio. Građani koji su videli nezgodu uspeli su da zapišu registracijski broj i jave policiji, koja je ubrzo uhvatila begunca. Svedoci nesreće bili su skamenjeni prizorom. Kad je policija uhvatila vozača izmerila mu je 0,9 promila alkohola u krvi.

Zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Laura preti mu i do 12 godina zatvora. Laurini prijatelji i poznanici oprostili su se od nje na Facebooku: “Počivaj u miru, malena. Nije trebao ovako da završi tvoj prekratak život. Tvoje srce ne kuca više. Ne dišeš među nama, ali si na boljem i mirnijemu mestu bez bola, suza i bez patnje”; “Anđele, nedostajat ćeš svima. Da znaš, bez tebe u našim srcima bit će praznina i bol. Nedostajat ćeš iz dana u dan, iz sekunde u sekundu. Jer nešto ovako teško što ti se dogodilo neizbrisiv trag je u nama. Volimo te zauvek i ostaješ u našim srcima”.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track