DOZVOLJEN ULAZ U HRVATSKU: Otvoren i prelaz Erdut
Foto: Tanjug Fah Damir Senčar

Nema više blokade

DOZVOLJEN ULAZ U HRVATSKU: Otvoren i prelaz Erdut

Hrvatska -
Granični prelazi Bajakovo i Tovarnik od petka u 17 časova ponovo su otvoreni za saobraćaj, a i dalje su zatvorena još četiri granična prelaza sa Srbijom

ZAGREB - Hrvatska policija saopštila je danas da je međunarodni granični prelaz Erdut otvoren za sva vozila, bez ograničenja. Taj prelaz, zajedno s još šest od ukupno sedam graničnih prelaza, bio je zatvoren od prošle sedmice zbog velikog priliva izbeglica iz Srbije.

Bajakovo je bilo izuzeto od te mere, ali je pre dva dana na tom graničnom prelazu uvedena zabrana ulaska u Hrvatsku za vozila sa srpskim registracijama. Prethodno je Hrvatska 20. septembra uvela zabranu prometa za kamione preko Bajakova kao vid pritiska zbog toga što Srbija, kako tvrde hrvatski zvaničnici, organizovano u dogovoru s Mađarskom šalje izbeglice samo u Hrvatsku.

Vlada Srbije na to je odgovorila tri dana kasnije zabranom ulaska teretnih vozila sa hrvatskim tablicama i uvoza hrvatske robe, dok je Hrvatska na to reagovala zabranom ulaska u tu zemlju svim vozilima sa srpskim registracijama.

Granični prelazi Bajakovo i Tovarnik od petka u 17 časova ponovo su otvoreni za saobraćaj, a Vlada Srbije je sinoć ukinula uvedene kontramere Hrvatskoj. I dalje su zatvorena još četiri granična prelaza sa Srbijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track