EVO KAKO JE SPASENA MALENA ANAMARIJA (3): 2 psa čuvala je cele noći u vinogradu!
Foto: Printscreen Avaz.ba

Srećan kraj drame u Istri

EVO KAKO JE SPASENA MALENA ANAMARIJA (3): 2 psa čuvala je cele noći u vinogradu!

Hrvatska -
U ranim jutarnjim satima nazvao ga je meštanin koji živi u blizini vinograda, rekavši mu da je oko pola šest ujutru čuo lavež pasa na tom području

ROVINJ - Anamarija Zović (3), čiji je nestanak u utorak uveče na noge podigao pola Istre, pronađena je živa i zdrava juče ujutru u jednom vinogradu.

"Bila je budna, stajala je u vinogradu, uplakana. Fizički i psihički delovala je stabilno. Majica i garderoba bili su joj suvi, jer te noći nije bilo kiše. Na nogama je imala ogrebotine, ali ništa strašno. To je mali vinograd, dosta zabačen. Verovatno je zaspala negde tokom noći, pa nije čula da je tražimo i dozivamo", kaže Silvano Smoković, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pićan, koji je prvi pronašao devojčicu.

On je tu oblast u kojoj je pronašao devojčicu prethodno "pročešljao" dva puta, ali je nije našao.

U ranim jutarnjim satima nazvao ga je meštanin koji živi u blizini vinograda, rekavši mu da je oko pola šest ujutru čuo lavež pasa na tom području. Ubrzo su je pronašli.

Devojčicin otac Davor kaže da se Anamarija nasmejala kada ih je ugledala.

"Ne mogu da vam opišem koliko smo bili srećni kad je pronađena. Nije povređena, ima samo nekoliko ogrebotina od grmlja. Ne znamo gde je provela noć, još je mala, još slabo govori, pa nije ni znala da nam ispriča. Ali, pretpostavljamo da se negde zavukla s psima i odspavala jer joj je garederoba bila suva, samo su joj noge bile malo mokre od rose. Psi su se vratili kući pola sata posle nje. Ujutru se malo poigrala s bratom, a potom je zaspala", kaže Davor Zović.

Ono što će se pretvoriti u noć strave za porodicu Zović počelo je oko 19 sati. Bilo je to uobičajeno letnje predveče na porodičnom imanju u selu Lukeži pokraj Pićna. Anamarija se, kao i obično, igrala u dvorištu. Otišla je da otvori vrata kaveza s psima.

"U tom trenutku ja sam bio u kući jer sam u petak operisao koleno pa moram da mirujem. Supruga je kačila veš, a tast je radio nešto oko kuće. Psi su istrčali napolje, a Anamarija je očigledno krenula za njima. Sve se dogodilo u par minuta, jako brzo. Ona je dosta živo dete, brzo se kreće, i očito je taj jedan trenutak bio dovoljan da nam nestane s vida", kaže Davor Zović.

U potragu su prvo krenuli sami da ne dižu paniku, ali kada nisu našli dete, alarmirali su komšiluk, policiju, vatrogasce, gorsku službu spasavanja.

Potraga je trajala punih 13 sati, a u nju su bili uključeni i psi tragači i termovizijske kamere.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track