(FOTO) JAKO NEVREME NA JADRANU: Olujni vetar lomio drveće,  bacao jedrilice po moru!
Foto: Printscreen Navodi.com

sastavilo se nebo i zemlja

(FOTO) JAKO NEVREME NA JADRANU: Olujni vetar lomio drveće, bacao jedrilice po moru!

Hrvatska -

Nevreme koje je sa nedelje na ponedeljak pogodilo splitsko područje donelo je zahladnjenje i nanelo manju materijalnu štetu

Vatrogasci su imali nekoliko intervencija u sitnim noćnim satima, a uglavnom je reč o uklanjanju stabala i većih grana sa puteva. Sa ulica je uklonjeno stablo sa severnog ulaza u tunel na Marjanu, ali i u Goričkoj ulici, piše Slobodna Dalmacija. Drvo je palo na automobil u Bregovitoj ulici, a radnici Parkova i nasada već su krenuli da uklanjaju polomljena stabala.

Jak vetar u Splitu oborio je ogradu ispred Vestgejta, a vatrogasci su intervenisali i u Mravincima gde je stablo palo na put. Nevreme je zahvatilo i zadarsko područje i uzrokovalo mnogo problema na putevima. Zbog jakog vetra i obilne kiše poplavljene su ulice u Zadru.

Foto printscreen Slobodna Dalmacija
Foto printscreen Slobodna Dalmacija

Voda je izbila poklopce na šahtovima, a mnoga stabala su popadala na lokalne ulice. U Šibeniku je bura iz zemlje isčupala banderu. Komunalne službe otklanjaju posledice nevremena, a zbog olujnog vetra stiglo je više poziva za pomoć s brodića u širem području Zadra.

Kod ostrva Premude nasukala se jedrilica sa sedam članova posade, austrijskih državljana, koji su ostali nepovređeni. U blizini ostrva Sestrunj jedrilica sa šest čeških državljana ostala je nasred mora zbog kvara. O svim dojavama obavešten je MRCC Rijeka koje je organizirao akcije spasavanja.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track