(FOTO) OVO JE MUŽ HEROJ: Pero živ goreo dok je iz požara spasavao trudnu suprugu!
Foto: Fb

Drama kod Obrovca

(FOTO) OVO JE MUŽ HEROJ: Pero živ goreo dok je iz požara spasavao trudnu suprugu!

Hrvatska -
OBROVAC - Policija intenzivno istražuje uzroke požara u porodičnoj kući u Karinu Gornjem pokraj Obrovca gde su u utorak ujutru teško povređeni 26-godišnji Pero Kajtazi i njegova 20-godišnja trudna supruga Antigona.

Prema informacijama iz policije, požar je oko osam sati buknuo u dnevnom boravku, gde je spavala 20-godišnjakinja, trudna 7 meseci.

Vatra je navodno zbog iskrenja električnih instalacija zapalila stočić pored zida, a mlada žena je u kući bila sama jer je njen suprug u to vreme bio na poslu u porodičnoj pekari u Karinu. Nazvale su ga komšije i rekle da se iz kuće širi dim. Nakon što se vratio provalio je u dnevni boravak gde je supruga već bila bez svesti.

"Izneli su je iz kuće golu jer joj je spavaćica potpuno izgorela. Pero nije ni shvatio da je izgoreo sve dok mu supruga nije iznesena iz kuće. Tek kada se pogledao, video je da mu sa ruku bukvalno ispadaju komadi kože. Strahota, nisam celu noć oka sklopila. Ne mogu niti da zamislim da je sve na njoj izgorelo, a ostala su joj još dva meseca do porođaja", ispričala je Ružica Šabanović, radnica pekare porodice Kajtazi dan nakon tragičnog požara.

Kada je stigao do kuće, 26-godišnjak nije mogao da otvori užarena vrata koja su delila dnevni boravak od ostalog dela kuće pa ih je razvalio. Zbog naglog prodora zraka požar se razbuktao. Više se nije moglo nazad pa je 26-godišnjak nakon što je pokušao da iznese onesvešćenu suprugu izašao na terasu i poče oda zove upomoć. Ubrzo su u pomoć dotrčale komšije koje su sa sobom donele merdevine, popeli se u dnevni boravak i izvukli trudnu ženu i njenog supruga.

"Kada su je izneli ispred kuće žena je bila u nesvesti, a Pero je bio u velikom šoku" -kazao je Luka Tomić, komšija porodice Kajtazi.

Supružnici su u teškom stanju prevezeni najpre u zadarsku Opštu bolnicu, a žena helikopterom Hrvatske vojske, da bi tokom utorka zbog težine povreda oboje bili prebačeni u bolnicu u Rijeci.

Prema rečima lekara, trudna žena i muškarac zadobili su opekotine drugog i trećeg stepena, a gotovo da su se ugušili nakon udisanja dima. Dvadesetogodišnjakinji su opekotine zahvatile 45 posto, a njenom suprugu 35 odsto kože.

"Uveli smo ih u indukovanu komu, stabilizovali i dogovorili prevoz u KBC Rijeka. Konsultovali smo naše ginekologe, hirurge otorince i dete je za sada u redu. Gospođa je u 29. nedelji trudnoće", kazao je dr Edi Karuc, rukovodilac Odeljenja za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje zadarske Opšte bolnice. U KBC-u Rijeka su potvrdili kako je trenutno stanje bračnog para teško, ali stabilno.

(Zadarski.hr, Foto: Facebook/Pero Kajtazi)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track