GRABAR KITAROVIĆ: Dok god postoji tračak nade, mi nastavljamo potragu
Foto: Fonet

Predsednica Hrvatske o Salopeku

GRABAR KITAROVIĆ: Dok god postoji tračak nade, mi nastavljamo potragu

Hrvatska -
Kolinda Grabar Kitarović istakla je da ovo što se događa nema nikakve veze sa islamom

SPLIT - Ova nedela nemaju veze sa plemenitim učenjem islama. Hrvatska je bila i biće primer zajedničkog života i tolerancije sa svim verskim zajednicama, poručila je predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović iz svog privremenog kabineta u Splitu povodom vesti o pogibiji Tomislava Salopeka.

Izrazila je duboko žaljenje porodici zbog neizvesnosti u kojoj se sada nalaze. Obećala je da će nastaviti potragu za njim dok god postoji jedan tračak nade da je Tomislav živ. Upravo iz tog razloga, zbog mogućnosti da nade još ima, zamolila je sve da se u svojim javnim nastupima ponašaju odgovorno. Takođe, zahvalila je svim instutucijama, službama i prijateljskim državama koje im pomažu na slučaju. Zahvalila je i Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj zbog njihovog javnog apela i isticanja kako ovo što se događa nije u duhu islamskih vrednosti.

Grabar Kitarović zamolila je sve da se suzdrže objavljivanja fotografija koje kruže internetom iz poštovanja prema njemu kao ocu, suprugu i sinu. "Sačuvajmo njegovo dostojanstvo i dostojanstvo njegove porodice. Ne samo da bismo narušili njegovo ljudsko dostojanstvo već bismo i dalje promovisali propagandu takozvane Islamske države. Nastavljamo da radimo dalje i još jednom molim za odgovorno ponašanje svih", zaključila je predsednica Grabar Kitarović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja