GRUPNJAK SA ČISTAČICOM MU UNIŠTIO ŽIVOT: Dao 180.000 evra da ne objave slike seksa s njenim mužem!
Foto: Profimedia

Seks afera u Hrvatskoj

GRUPNJAK SA ČISTAČICOM MU UNIŠTIO ŽIVOT: Dao 180.000 evra da ne objave slike seksa s njenim mužem!

Hrvatska -
RIJEKA - U Rijeci su uhapšeni 46-godišnja Riječanka K.Š. i njen suprug 45-godišnji E.Š. pod sumnjom da su od jednog muškarca izvukli 180.000 evra ucenama da će javno objaviti kompromitujuće fotografije.

Riječko Opštinsko državno tužilaštvo navodi da su ucene trajale od 2009. godine do 11. novembra ove godine te da se sve odvijalo na riječkom području. Nakon što su, ističu u DORH-u, supružnici s oštećenim stupili u odnose koje su delom fotografisali, ozbiljno su mu pretili da će sporne fotografije objaviti ako im ne preda novac.

Prema nezvaničnim informacijama, 46-godišnjakinja je žrtvi postala ljubavnica, a na fotografijama, čije je neobjavljivanje muškarac godinama skupo plaćao, bili su snimci seksa na kojima je sve troje aktera.

Zbog iznuđivačkih zahteva pred kojima se našao, muškarac je bio primoran na prodaju automobila, stana u Rijeci i građevinskog zemljišta, kao i na podizanje dva gotovinska kredita. Ucene su počele čim se nakupilo dovoljno materijala 2009. godine, a muškarac im je od tada predao ukupno 180.000 evra.

Prema nezvaničnim informacijama, veza žrtve i ucjenjivača počela je kada je K. Š. počela da radi kao spremačica u njegovu stanu pa im se “dogodila ljubav”.

Žrtva je 59-godišnjak koji živi na području riječkog prigradskog naselja Pehlin i, prema nezvaničnim informacijama, nije u braku, ali ucene su pale na plodno tlo s obzirom na to da su na kompromitirajućim fotografijama “igrice utroje” za koje nikako nije želeo da se objave.

Cela priča se rastegla na razdoblje od punih šest godina toekom kojeg je 59-godišnjak ostao bez novca i imovine. U poslednjoj fazi navodno je, u očaju, nekoliko puta pozajmljivao novac od svojih prijatelja, ali izvori financiranja u jednom su trenutku presušili.

Kada više nije mogao da plaća sve skuplje prohteve “fatalnih partnera”, a psihološki pritisak postao je neizdrživ, muškarac se napokon odlučio zatražiti pomoć policajaca. Klupko se rasplelo i ucenjivači su u uspešno provedenoj policijskoj akciji završili s lisicama na rukama.

Prema nezvaničnim informacijama, K.Š. je nezaposlena, a njen suprug E.Š. je pomorac. Istraga je pokazala da nemaju nikakvu imovinu. Međutim, sinu su kupili stan, i to verovatno novcem koji su namakli ucenama.

Navodno, do sada nisu bili evidentirani za krivična dela, što će im, ako stvar dođe do suda, biti olakšavajuća okolnost.

Nakon hapšenja i ispitivanja pred tužilaštvom supružnici su privedeni istražnom sudiji Županijskog suda u Rijeci, koji im je odredio meru zadržavanja u istražnom zatvoru zbog opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela. Sudija Ksenija Zorc odredila je za svakog od njih kauciju od 16.000 evra, pa će ako je plate biti pušteni da se brane sa slobode.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track