HOROR U HRVATSKOJ: Otac ćerku (13) šišao nožem i držao u kokošinjcu, a sina (12) držao na povocu!
Foto: Printscreen Fokus.ba

Godinama zlostavljao decu

HOROR U HRVATSKOJ: Otac ćerku (13) šišao nožem i držao u kokošinjcu, a sina (12) držao na povocu!

Hrvatska -

Tri godine otac D. U. (39), automehaničara iz sjeveroistočne Hrvatske, iživljavao se i maltretirao sina i ćerku

Što je još gore “takvom kriminalnom ponašanju pridonelo je i ponašanje njegove, sad već bivše žene i majke njegove dece”. Ovo je saopšteno na sudu koji mu je izrekao kazno od deset meseci, zatvora uslovno sa dvogodišnjim rokom kontrole. Jeziva su svedočenje dece koja su na sudi ispričala šta su sve preživljavali.

"Digao me i bacio na pod. Imao sam povredu na glavi. Umesto da me odvede kod lekara, tuširao me u hladnoj vodi", ispričao je na sudu zlostavljani dečak. Kćerka je u sudnici ispričala, da ih je otac držao kao pse na povocu.

"Majci je govorio da je glupača i kurva. Tukao je rukama i nogama u stomak i po licu. Zbog toga sam se osećala jadno. I mene je tukao uz psovke. Često me zaključavao i ostavljao u prostoriji gde držimo piliće. Dok je majka živela s nama, tata se pravio fin, a kad ga je napustila jer više nije mogla tako da živi, morala sam da kuvam i spremam. I mog brata je tukao. Nismo imali ništa. Osećala sam se grozno. Tata mi je nožem odrezao kosu. Imala sam jako dugu kosu, a on je taj dan došao besan i razbijao stvari po kući", kroz suze je pričala 13-godišnja učenica svoje odrastanje od 2012. do leta 2015. godine.Život s oba roditelja opisao je i sin zlostavljača. Jedini istinski oslonac bila mu je sestra. Za njega je taj period bio užasan.

"Kad tati ručak nije bio po volji, vikao je na mamu da ne zna da kuva, da je glupa pijandura. Psovao je i tukao je šakama. Znao je nogom da je išutira iz kuće i ne pusti je unutra. Baka ga je smirivala ali je i nju znao da zaključa u kuću i čupa za kosu. Govorio mi je da sam majmun i konj i da ne znam ništa. Kad sam bio u sudu, nisam hteo da svedočim pa me otac istukao. Digao me i bacio na pod. – priseća se još uvek sa strahom 12-godišnji sinčić osuđenika.

Još dramatičnije je bilo svedočanstvo majke dvoje zlostavljane dece, koja je po mišljenju suda pokazala pasivnost kada je trebalo zaštititi decu.

"Sinu je govorio da je mutav i glup na mene. Tukao ga je čak i nekakvom strelom. Budio ga je iz sna i bacao na pod. A jednom ga je ničim izazvan ručkom kišobrana udario u levo oko i uho, a onda i šakom u čelo. Zatvarao ga je sa sestrom u kokošinjac i u još jednu prostoriju starog dela kuće. Meni je govorio da sam pijandura. Svakodnevno me udarao šakom u glavu pa sam morala kod doktora. Ćerki odvezao psa kog je volela", objasnila je detalje agonije sa bivšim suprugom. Ona je napomenula da je on “kad je imao 14 godina stradao na bazenu i zadobio potres mozga pa je 22 dana proveo u komi”.

Automehaničar tvrdi da nije kriv i da je on žrtva

"Supruga je prema meni bila agresivna. Razbijala je stvari i bacala ih po kući. Stavljala mi je nož pod vrat. U početku smo oboje konzumirali marihuanu, a propušio sam na njenu inicijativu. Kad je bila raspoložena, dočekivala bi me s džointom, ali nikad nismo pušili pred decom. Ženu nisam tukao, ona je nasrtala na mene. Nisam je ni vređao, a lani u januaru sam saznao da ne podmiruje obveze prema državi s obzirom na to da smo imali firmu. Tad je završila na deset dana u zatvoru, a u kući je bio toliki nered da smo deca i ja dobili vaške od prljavštine.

"Ma kakvo kažnjavanje i zatvaranje u kokošinjcu? Zbog vaški sam ćerki sam odrezao kosu nožem. Nije je bolelo. Nismo mogli da nađemo makaze, ali svi su hvalili njezinu frizuru. Iako mi je Centar za socijalnu rad u januaru 2015. poverio decu na brigu, puštao sam ih da odlaze majci, a kad su se vraćali od nje govorili su mi da je ‘mama mršava i da puši", pravdao se osumnjičeni D. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track