HRVATSKI BIZNISMEN DUŽAN OKO 44 MILIONA EVRA: Kaže da dug nije njegov nego firmin
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Pogrešna procena

HRVATSKI BIZNISMEN DUŽAN OKO 44 MILIONA EVRA: Kaže da dug nije njegov nego firmin

Hrvatska -
Mile Čačić, fudbalski menadžer iz Bruške, tvrdi da se bori za goli život nakon što je napravio miliionski dug zbog posla u građevinarstvu

Mile Čačić (65) iz Bruške kraj Benkovaca trenutno je najzaduženiji Hrvat i bankama duguje 334,9 miliona kuna, odnosno oko 44 miliona evra.

Ovaj fudbalski menadžer i biznismen objasnio je za "24 sata.hr" da, ustvari, nije dužan on nego njegova firma.- Borim se da spasim goli život. Ja kao Mile nisam ništa nikom dužan, dužna je firma. Fudbalski sam menadžer od 1999. i radio sam s velikim klubovima. Nikada do sada moje ime nije bilo ukaljano. Ujedno se izvinjavam drugoj dvojici mojih imenjaka i prezimenjaka koje lično poznajem i koje obično viđam u mestu za Veliku Gospu. Žao mi je ako su imali neugodnosti zbog istog imena i prezimena - rekao je Mile za ovaj portal.

Čačić je objasnio da je imao poslovnog partnera, koji je sada pokojni, a sa kojim je ušao u građevinski projekat "DRD internešnel" kada su podigli 15,5 miliona evra kredita.

- Ceo kredit smo uložili u gradnju 90 stanova i hotela, u prvom redu do mora u Umagu. Uz to, uložili smo i 30 odsto vlastitog učešća. Od toga sam samo ja uložio svojih dva miliona evra. Kredit smo vezali za švajcarske franke. Tada je iznosilo 25 miliona franaka, a sad to iznosi 43 milona franaka. Naravno, franke nikad nismo videli i sve radove koje smo plaćali morali smo da konvertujemo iz evra u kune - objašnjava on.

Inače, banka kod koje se zadužio je još 2012. godine pokrenula postupak za naplatu dugova, koji je dobila, a stečajni postupak nedavno je otvoren u Rijeci.

- Tako da ja više nisam direktor i ruke su mi vezane. Inače, vrednost mojih nekretnina bila je veća od vrednosti realnog duga. Naime, banka ih je procenila na 28 miliona evra. Napravila je draft ugovora u kojem prodaje svoja potraživanja za 12 miliona evra - objasnio je on.

Kako je objasnio, banka je cenu stanova držala na 3.000 evra po kvadratu zbog čega je uspeo da proda samo njih šest a novac je direktno išao u banku. On tvrdi i da banka nije platila PDV za tri prodata stana zbog čega su krenuli i problemi sa neplaćenim porezom.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track