KOLINDA APELUJE NA MEDIJE: Poštujte Salopekovu bezbednost, sve pokušavamo
Foto: Fonet, Yt

Da li je još živ?

KOLINDA APELUJE NA MEDIJE: Poštujte Salopekovu bezbednost, sve pokušavamo

Hrvatska -
Ministarstvo spoljnih poslova danas je ponovilo da hrvatska vlada svim mehanizmima koje ima na raspolaganju pokušava da oslobodi Tomislava Salopeka, kog su zarobili pripadnici Islamske države

ZAGREB - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da trenutno ne može da komentariše slučaj otetog Tomislava Salopeka, koga su radikalni islamisti odeli u Kairu, ali je zamolila medije da poštuju njegovu bezbednost i privatnost njegove porodice.

"Još jednom molim za razumevanje...", poručila je Grabar Kitarović iz Splita.

Ministarstvo spoljnih poslova danas je ponovilo da hrvatska vlada svim mehanizmima koje ima na raspolaganju pokušava da oslobodi Salopeka koga su zarobili pripadnici Islamske države u Egiptu. Ministarstvo, kao i Hrvatsko novinarsko društvo, takođe su apelovali na medije da ne objavljuju neproverene informacije, prenosi Hina.

Sudbina otetog Salopeka i dalje je neizvesna, nekoliko dana pošto je istekao ultimatum Pokrajine Sinaj, egipatskog ogranka ISIL. Salopek je otet 22. jula ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track