KOLINDA IZAZIVA: Neka mi Nikolić kaže u lice šta misli o meni
Foto: Fonet

Razmirice

KOLINDA IZAZIVA: Neka mi Nikolić kaže u lice šta misli o meni

Hrvatska -
Ovakvo prepucavanje u medijima nema smisla. I to je ono što šteti međudržavnim odnosima, rekla je hrvatska predsednica u Njujorku

NJUJORK - Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poručila je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da joj kaže u lice ako ima kakvih primedbi na njeno ponašanje, i ocenila da prepucavanje preko medija šteti međudržavnim odnosima.

"Ako gospodin Nikolić ima bilo kakvih primedbi, volela bih da mi ih kaže u lice, jer onda ću mu odgovoriti u lice šta mislim o tome. Ovakvo prepucavanje u medijima nema smisla. I to je ono što šteti međudržavnim odnosima", rekla je Grabar-Kitarović u Njujorku, u razgovoru za hrvatske medije.

Ona je tako odgovorila na pitanje o "hladnoratovskim odnosima Srbije i Hrvatske" i na navode da je tokom susreta s hrvatskom predsednicom u Njujorku zaključeno da je hrvatska vlada odgovorna za zahlađenje odnosa. Komentarišući te navode, hrvatska predsednica je samo rekla da je iznenađena takvim ocenama.Nikolić je prethodno prokomentarisao šta poslednjih dana govori premijer Hrvatske Zoran Milanović i ocenio da je "to radila i hrvatska predsednica u svojoj kampanji" što je opisao kao "necivilizacijsko, nedemokratsko ponašanje u kampanji".

Takođe, tokom jučerašnjeg intervjua Kolinda Grabar Kitarović je u jednom trenutku odlučila da prekine razgovor sa novinarkom jer je postavljeno pitanje o predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track