(FOTO) MONSTRUOZNO UBISTVO U HRVATSKOJ: Izbo šrafcigerom devojku, okupao je pa spavao pored leša!
Foto: Facebook

Prvo se javio majci žrtve

(FOTO) MONSTRUOZNO UBISTVO U HRVATSKOJ: Izbo šrafcigerom devojku, okupao je pa spavao pored leša!

Hrvatska -
" Ubio sam Josipu" - bilo je sve što je Hrvoje Domobran Knežević (22) rekao majci svoje godinu dana mlađe devojke kad je u petak uveče pozvao na mobilni telefon

ZADAR - Bolesna žena, koja se trenutno nalazi u Zagrebu i čeka operaciju, od šoka je počela jeca i rekla mu da pozove hitnu i policiju, ali je Knežević na to samo kratko odgovorio: „kasno je sada za to“. Nakon toga pozvao je policiju, predstavio se i rekao da je „napravio sranje“. Odmah posle tog poziva, malo pre 20 sati, policija iz Obrovca došla je pred kuću u podvelebitskom mestu Modrič gde je mladi par živeo. U stanu u prizemlju pronašli su telo Josipe Božić. Mesto zločina bilo je stravično, krvi je bilo na sve strane .

Knežević nije imao milosti. Kako se nezvanično saznaje iživljavao se nad nesrećnom devojkom, bacao je po kuhinjskim elementima. Tako izubijanu je onda izbo. Iako se mislio da je ubio nožem pretpostavlja se da se ipak radio o šrafcigeru. Policija to nije još ni potvrdila, ali ni demantovala.

Tačno vreme ubistva znaće se posle obdukcije. Sumnja se da je Knežević ubio Josipu dan ranije i da je onda legao da spava. Sve do petka uveče ležalo je u kući pored leša devojke. Navodno je ubica žrtvu oprao u kadi i doneo veliku plastičnu kesu. Planirao je da je zamota i sakrije. Ipak, u međuvremenu se predomislio i sve priznao njenoj porodici, a zatim se predao policiji.

Da se u kući kraj njih dogodilo stravično ubistvo, ni najbliže komšije nisu znale dok te noći nisu videli policiju. Mladi par poznavali su samo površno i, kažu, delovali su im zaljubljeno, no nisu se preterano družili ni sa kim u susedstvu. Pogotovo Hrvoje kojeg opisuju kao nedruželjubivog i pomalo čudnog koji je sa komšijama komunicirao samo kad je morao. Za razliku od njega, Josipa je, kažu, bila draga i ljubazna devojka.

Za razliku od komšija kojima su delovali kao skladan par, Josipina porodica, njene dve sestre i majka, juče su nam rekle da je istina daleko od toga.

- On je imao problema s drogom, i nju je u to uvukao. Svi smo znali da je problematičan, to zna celi Gračac, i govorili smo joj da se makne od njega. Pokušavali smo da ih razdvojimo na sve moguće načine, čak ju je i sestra na godinu dana odvela u Zagreb da se makne od njega, ali on je nije puštao na miru. Na kraju se vratila s njim i otišla da živi u tu kuću u Modrič. Stalno su se svađali, često i tukli, ali ništa što smo pokušavali da je spasimo nije uspelo. Pogotovo kad je i sama upala u drogu- rekla nam je Josipina sestra Ivana. Iako su živele desetak kilometara daleko, nije se uopšte javljala porodici.

- Na njoj se vidjelo da nešto nije u redu. Promenila je ponašanje, postala agresivna i hladna, njene plave oči više nisu bile iste. I kad smo joj javili da je majka bolesna, nije pokazivala nikakve emocije, kao da to nije ona - rekla nam je kroz plač sestra Ivana. Da je Knežević imao problema s narkoticima priča se i po Gračacu gde je živeo.

- Malo vam se o njemu ovde zna. Kao dete je ostao bez oca koji je pre 15 godina ubijen ovde u jednom kafiću na Jadranskoj magistrali nakon nekakve svađe. Povezivali su ga s nekakvom drogom, zato je navodno iz Gračaca i otišao u Modrič- rekli su nam njegovi poznanici. Policiji je do sada bio poznat po sitnim krađama, no nasilničkom ponašanju.

Trospratnica na obali u kojoj sed pogodio zločin u vlasništvu je Kneževićeve majke. On je iz Gračaca, ubijena Josipa iz Obrovca, a u Modrič su došli da žive pre godinu dana kad je ona našla sezonski posao u obližnjem Starigradu. On je radio na jednom od uzgajališta dagnji. Upoznali su se još u srednjoj školi, a u vezi su bili četiri godine.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track