NADRLJAO ZBOG KOMŠIJA: Sud u Puli zabranio psu da laje i smestio ga u kućni pritvor!
Foto: Shutterstock

Da čovek ne poveruje

NADRLJAO ZBOG KOMŠIJA: Sud u Puli zabranio psu da laje i smestio ga u kućni pritvor!

Hrvatska -
U međuvremenu advokat porodice predložio je sudu da se izmeri jačina laveža koja bi pokazala da li zaista ugrožava komšije, kako oni tvrde

PULA - Prošlo je već godinu dana otkako je pas Medo iz Peroja dobio sudsku zabranu da laje i već više od 365 dana je u “zatvoru” zbog prirodnog načina komuniciranja za jednog psa. Medo zbog toga proživljava prave pseće muke jer mora u kućni pritvor od 22 do 7 sati.

"Teška je to bila godina i za njega i za nas, ali Medo se ne da. Sudsku zabranu da laje jer njegov lavež smeta našim kompijama moj Medo dobio je 21. oktobra prošle godine. Od tada Medo mora noćnu da bude zatvoren, a nikad nikoga nije ugrizao niti napao. Promenio se u tih godinu dana, kao i mi", kaže Medin vlasnik Anton Šimunović iz Peroja.

Postao je, kažu njegovi vlasnici, potišteniji jer je to dvorišni pas koji voli svoje dvorište i laje kad čuje da neko prolazi i ulazi.

"Mi ukućani smo postali puno oprezniji i trudimo se da Medo i kad je u dvorištu što manje laje, da opet ne dobijemo nekakvu kaznu", objašnjava Anton.

U međuvremenu advokat porodice predložio je sudu da se izmeri jačina laveža koja bi pokazala da li zaista ugrožava komšije, kako oni tvrde.

"Još tada smo platili za merenje buke kako bi se videlo koliko glasno Medo laje, ali od tada se nije dogodilo ništa. Svaki dan očekujemo poziv, dolazak odgovornih za merenje buke, ali ništa. Kad će to biti, ne znam, kao ni do kad ćemo ovako živeti i mi i naš pas, koji zacvili i tužno me pogleda iznova svaki put kad ga zatvaramo u letnju kuhinju", kaže Anton.

U pulskom opštinskom sudu kažu da bi o merenju jačine buke trebalo se odluči na raspravi koja je zakazana za sutra. Medo do daljnjeg ostaje u “zatvoru”.

(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track