SANADER IZAŠAO IZ ZATVORA: Neću se više baviti politikom!
Foto: Printscreen Twitter

Na slobodi

SANADER IZAŠAO IZ ZATVORA: Neću se više baviti politikom!

Hrvatska -
Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je istražni zatvor za bivšeg premijera Hrvatske Ivu Sanadera, koji je danas oslobođen u popodnevnim satima

Sanader je novinarima okupljenim ispred zatvora u Remetincu rekao da mu je osećaj izvanrendan.

- Želim zahvaliti porodici, koja me podržavala, posebno prijateljima koji su bili spremni dati svoje nekretnine, Bogu hvala, to nije trebalo - rekao je Sanader.

- Želim zahvaliti i advokatima koji su najbolji advokati u Hrvatskoj - rekao je i nastavio:

- Želim da kažem nekoliko stvari – bio sam predsednik Vlade Hrvatske koja je ušla u NATO i EU. Mislio sam da smo dosegli najviše standarde u područjima o kojima smo pregovarali. Nismo ih ostvarili. Nema primera da se istom čoveku u sličnim postupcima sudi u različitim predmetima. Da je bilo tako, ja bih odavno bio na slobodi. To nije napravljeno zato da bi me svaki čas mogli strpati u zatvor. Mislim da je to apsolutno kršenje ustavnih prava i zadovoljan sam da postoje instance u Hrvatskoj koje su mogle pokazati da smo u pravu - rekao je Sanader.

Dodao je da nije ogorčen, nego naprosto nezadovoljan da se tako nešto može dogoditi u Hrvatskoj.

Novinari su Sanadera upitali i za komentar izbora.

- Ne želim da komentirišem politiku, njome se više ne bavim, to je gotova stvar. Imam nekoliko postupaka i uveren sam da ćemo ih na kraju dobiti - dodao je Sanader.

Na pitanje o ukradenom novcu, u vezi s kojim je i Ustavni sud potvrdio da postoji osnovana sumnja, Sanader je odgovorio protivpitanjem: “Ko je to dokazao”, a njegov se advokat Čedo Prodanović umešao se rekavši da je između osnovane sumnje i presude kilometarska udaljenost.

Dodao je i da je zadovoljan uslovima u Remetincu i pohvalio profesionalnost i visoke standarde u hrvatskom zatvoru. On je ponovno jza politički progon optužio svoju naslednicu Jadranku Kosor.

(danas.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track