RAT NA HRVATSKIM PLAŽAMA: Meštani pale peškire turistima!
Foto: Profimedia

I komunalci uklanjau "rezervacije"

RAT NA HRVATSKIM PLAŽAMA: Meštani pale peškire turistima!

Hrvatska -

ZADAR - Posle Makarske, Vodica i Tisnog, i opština Preko na ostrvu Ugljan ima problem gužvi na plažama, koji pojedinci pokušavaju reš tako što svoje mesto "rezervišu" ostavljajući peškire preko noći na plaži ili ih donose u ranu zoru

Meštane je takvo ponašanje turista toliko je iznerviralo i naljutilo da su zapalili peškire koje su našli ostavljuene na plaži.

Najgora situacija je na najpoznatijoj i najpopularnijoj priješkoj plaži Jaz, gde je opština pre dve godine postavila drvene ležaljke. Međutim od ranoga jutra nema mesta jer ih sve zauzmu oni koji misle da na to imaju pravo jer su dan ranije na "svojoj" ležaljci ostavili peškir.

Slična je situacija i na plažama od Preka do Ugljana. Na nekima od njih ležaljke su privezane lancima, a meštani su već dvaput, tvrde u gradskoj administrsciji Preko, uzeli stvaru u svoje ruke i pokupili na desetine peškira i zapalili ih.

"Svakodnevno dobijamo pozive ogorčenih meštana i gostiju. Na nekim plažama ne mogu da nađu mesto a nema gotovo nikoga od kupača na njoj. Moramo tome da stanemo na kraj i u skaldu sa našom Odlukom o komunalnom redu, opštinski komunalni policajci počeli su rano ujutro da uklanjanjaju "rezervacije" s plaža, a vlasnici po svoje stvari mogu da dođu u opštinsku zgradu”, kaže Karlo Novoselić, načelnik opštine Preko.

"Na taj način čuvamo i njihove stvari, jer ne želimo da nestaju ili da ih neko ponovno zapali. Koliko god to nekima smetalo, moraju da shvate da je reč o javnim površinama i mora da se zna i poštuje red. Javna površina mora da bude dostupna svima", naglasio je Novoselić.

(depo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track