SAMO PRISTIŽU I IDU DALJE: U Hrvatsku juče ušlo više od 2.000 migranata
Foto: Reuters/Dado Ruvić

Povećan priliv

SAMO PRISTIŽU I IDU DALJE: U Hrvatsku juče ušlo više od 2.000 migranata

Hrvatska -
U Hrvatsku je juče ušlo 2.088 migranata koji su nastavili put ka zemljama Zapadne Evrope, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu ostalo je 5 ljudi.

Od početka migrantske krize u Hrvatsku je ušlo 450 931 migrant. I dalje se očekuje veliki pritisak izbegličkog talasa iz Srbije.

Posle evidentiranog manjeg broja izbeglica koje su stizale iz Srbije u Hrvatsku u petak je taj broj nešto povećan

"Tokom 24 sata u našu zemlju je ušlo 3.095 migranata. Od ponoći do 9 sati u subotu ujutro u zimski izbeglički prihvatni kamp u Slavonskom Brodu stiglo je 1.015 izbeglica", rekla je Jelena Bikić, portparolka policije.

U kampu je u prepodnevnim satima bilo 17 migranata kojima se priključilo oko 1.000 novih izbeglica koji su nešto pre 12 sati stigli vozom iz Šida u Garčin.

Zbog rekonstrukcije železničke pruge u Osječkoj ulici u Slavonskom Brodu izbeglice se od 23. novembra od železničke stanice u Garčinu, istočno od Slavonskog Broda, prevoze autobusima. Da bi se prevezli svi koji stignu u jednom vozu potrebno je oko 20 autobusa.

"Nismo želeli ni na jedan način da utičemo na dinamiku radova na izgradnji podvožnjaka, pa smo se odlučili da izbeglice prevozimo autobusima, dok radovi ne budu završeni. Taj prevoz teče bez problema. Uprkos tome, što se vreme znatno pogoršalo sve službe u kampu rade besprekorno tako da nema nikakvih problema", rekla je Jelena Bikić.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track