PORODICA UBIJENE ANTONIJE BILIĆ (17) U ŠOKU: Paravinja tvrdi da nije kriv, sude mu po treći put!

Proces ponovo vraćen na početak

PORODICA UBIJENE ANTONIJE BILIĆ (17) U ŠOKU: Paravinja tvrdi da nije kriv, sude mu po treći put!

Hrvatska -
SPLIT - Nisam kriv! - izjavio je Dragan Paravinja na pripremnom ročištu u Županijskom sudu u Splitu gde mu se ponovo sudi zbog teškog ubistva i pokušajasilovanja maloletne Antonije Bilić iz Drniša.

Ovo je treći postupak protiv Paravinje, a slučaj je prebačen u Split nakon što je Vrhovni sud dva puta ukinuo presudu Županijskog suda u Šibeniku kojom je osuđen na 40 godina zatvora.

- Potpuno sam siguran da je Županijski sud u Šibeniku utvrdio sve činjenice. Nove činjenice neće moći da se utvrde jer ih naprosto nema. Možete da zamislite kakko je porodici žrtve. Čini mi se da su optuženi za najteža krivična dela u Hrvatskoj, neću reći privilegovani, ali sigurno posebno pažljivo tretirani. Danas je pripremno ročište u kojem ćemo utvrditi tok postupka i izvođenja dokaza - rekao je Vinko Ljubičić, advokat porodice Bilić koja se nije pojavila na pripremnom ročištu.

Tužilac Sandra Pavlović Lučić rekla je da ostaje pri svim dokazima koji su predlagani i izvedeni u dosadašnjim postupcima i da očekuje da optužnica bude prihvaćena i da ga po okončanju procesa proglase krivim.Pretpostavlja se da će Paravinju prebaciti u zatvor na splitske Bilice kako bi mogao da pripremi odbranu sa svojim advokatom koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti. Na pripremno ročište Paravinja je stigao iz Remetinca, u pratnji trojice policajaca, uredno obrijan i smiren. Inače u Remetincu je iz bezbednosnih razloga.

Suđenje Paravinji počeće 27. januara, a na prvom ročištu biće odlučeno da li će ponovno biti saslušano oko 30 svedoka i izvesti svi dokazi ili će ih samo pročitati. Inače, slučaj Paravinja ima nešto više od tri hiljade stranica.

Podsetimo, Vrhovni sud je vratio proces protiv Paravinje na početak uz obrazloženje da treba utvrditi da li je Paravinja počinio teško ubistvo da bi prikrio pokušaj silovanja, što se navodi u presudi iz Šibenika ili je teško ubistvo napravio dok je pokušavao da siluje maloletnu Drnišanku. Vrhovni sud je uvaži i žalbu Dragana Paravinje na dužinu trajanja istražnog zatvora i utvrđeno je da u njemu ne može ostati najduže do 17. juna sledeće godine.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja