SUKOB IZBEGLICA SA POLICIJOM: Interventna upala u kamp u Opatovcu
Foto: Reuters/Marko Đurica

Pojačana nervoza

SUKOB IZBEGLICA SA POLICIJOM: Interventna upala u kamp u Opatovcu

Hrvatska -
Više od stotinu izbeglih osoba u kampu skandiralo je We want to go! (Želimo da idemo), policija čuva izlaz, a izbeglice sada sede ili stoje i čekaju da nastave put.

OPATOVAC - Interventna policija "uletela" je danas u kamp za izbeglice u Opatovcu, letele su flaše i došlo je do naguravanja sa policijom, ali je sada stanje mirno, javlja regionalna TV N1, primećujući da su ljudi danas jako nervozni i da žele da što pre krenu dalje prema željnim destinacijama.

Sukob migranata sa policijom, Foto: Reuters/Marko Đurica
Sukob migranata sa policijom, Foto: Reuters/Marko Đurica

Više od stotinu izbeglih osoba u kampu skandiralo je "We want to go!" ("Želimo da idemo!"), policija čuva izlaz, a izbeglice sada sede ili stoje i čekaju da nastave put.

Interventna policija upala u kamp, Foto: Reuters/Marko Đurica
Interventna policija upala u kamp, Foto: Reuters/Marko Đurica

Iz UNHCR-a kažu da su takvi manji incidenti uobičajeni, imajući u vidu nervozu izbeglica kojima je Hrvatska samo tranzitna zemlja.

Inače, u Opatovcu je noćas i jutros došlo do nekontrolisanog dolaska izbeglica iz Srbije, nakon što su "probili" granicu u Bapskoj, malom sremskom mesta na području Iloka.

Preko kopnene granice na tom području, navodi hrvatska policija, ulaze "nepregledne kolone izbeglica" koje policija preusmerava prema Iloku, a usled njihovog velikog broja blokiran je saobraćaj na lokalnim putevima.

Prema poslednjim podacima Ministarstva unutarašnjih poslova, u Hrvatsku je od početka izbegličke krize ušlo oko 35.000 izbeglica - većina ih napušta zemlju odlazeći u Mađarsku, a manjim delom i u Sloveniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track