TRG BANA JELAČIĆA MENJA IME: Dodaće mu još i Franju Tuđmana
Foto: Profimedia

Preimenovanje

TRG BANA JELAČIĆA MENJA IME: Dodaće mu još i Franju Tuđmana

Hrvatska -
Odluka o tome da li će centralni zagrebački trg promeniti ime biće doneta u utorak

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića mogao bi biti preimenovan u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana ako takav predlog u utorak dobije "zeleno svetlo" Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine i potom ga prihvate gradski zastupnici na skupštinskoj sednici u oktobru.

Predsednik tog skupštinskog Odbora Zoran Piličić (HDZ) Hini je izjavio da je Odbor dobio predlog Suzane Obrovac da se Trg bana Josipa Jelačića preimenuje u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana.

Pojasnio je da svako, od privatne do pravne osobe, ima pravo da predloži imenovanje ili preimenovanje ulica i trgova po svojoj želji i nahođenju, pa je tako i Suzana Obrovac dostavila svoj predlog o preimenovanju centralnog zagrebačkog trga.

"To je legitiman zahtev koji smo stavili na dnevni red, o njemu ćemo u utorak raspravljati i doneti zaključke", poručio je Piličić.

Što se tiče mogućnosti da Jelačićev trg uskoro dobije novo ime, Piličić kaže da je "sve moguće" i da ne može prejudicirati kakav će zaključak doneti Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track