VARALI KUPCE: Na pumpama točili lož ulje u rezervoare umesto eurodizela!
Foto: Thinkstock

Uhvaćeni u prevari

VARALI KUPCE: Na pumpama točili lož ulje u rezervoare umesto eurodizela!

Hrvatska -
Osim što su pljačkali kupce, benzinske pumpe u vlasništvu su trgovačkog društva iz Slavonskog Broda oštetili u državu za 1.117.818,00 kuna

SLAVONSKI BROD - Dve benzinske pumpe na području Brodsko-posavske županije prodavale su lož ulje kao eurodizel i tako varale i kupce i državu.

Benzinske pumpe u vlasništvu su trgovačkog društva iz Slavonskog Broda, a društvo je na taj način oštetili u državu ta 1.117.818,00 kuna (oko 150.000 evra), saopštila je Carina.

Tokom tromesečnog inspekcijskog nadzora poslovanja dve benzinske pumpe na dve lokacije na području Brodsko-posavske županije i urađenih laboratorijskih analiza goriva deklarisanog kao EURODIZEL, ovlašćeni carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod utvrdili su prevaru.

Na njima je naime iz agregata za eurodizelsko gorivo kupcima točeno lož ule koje se koriste kao gorivo za grejanje i u poljoprivredi. Protiv odgovornih osoba trgovačkog društva biće podnesena krivična prijava, a moraće i da uplate drživai 1.117.818,00 kuna.

(24sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track