(VIDEO) HRVATSKI FRANJEVAC UDARIO PO ISLAMU: To je najveće zlo ovog sveta, gore i od nacizma!
Foto: Prinskrin Yt

Skandalozni govor mržnje

(VIDEO) HRVATSKI FRANJEVAC UDARIO PO ISLAMU: To je najveće zlo ovog sveta, gore i od nacizma!

Hrvatska -
Islam, koji trenutno u naše živote ulazi na mala vrata, bez ikakve sumnje nadmašuje sve navedene tragedije čovečanstva, kaže fra Maljur

ZAGREB - Župni vikar Župe svetog Nikole u Hrvatskoj Kostajnici, franjevac Danijel Maljur izazvao je pravi skandal u regionu pošto je u kratkom filmu koji nosi naziv: "Islam" izjavio da je ova religija najveće zlo koje je snašlo čovečanstvo!

Maljur govori o nacizmu, holokaustu, Hitleru, atomskoj bombi u Japanu, pobačaju. Ali, prema njegovom tumačenju, sve to nije ništa u poređenju s islamom.

"Islam, koji trenutno u naše živote ulazi na mala vrata, bez ikakve sumnje nadmašuje sve navedene tragedije čovečanstva", kaže fra Maljur, objašnjavajući dalje kako sveta knjiga islama, Kuran nije autentična, nije Božja objava niti Božja reč. Kako bi to potkrepio, dodaje: 'Đavo je ovde došao na svoje'.

Isto je objavio i na svom javnom profilu na Fejsbuku. Postavio je link koji vodi na članak 'Islam u statistikama' u kojem autor tvrdi da je islam nasilna religija koja uništava svet. Tu objavu fra Maljur popratio je tekstom: 'Juče je jedan naš biskup izjavio da svi verujemo u istoga Boga. Nop, not gonna happen...'.

Na istom profilu 18. septembra hvali se da je bio u Tovarniku među izbeglicama. Tvrdi kako među njima gotovo i nema staraca, žena i dece, ali su zato onde brojno nadmoćni mladići u punoj snazi od oko 35 godina.

"Ako očekujete da ćete vidjeti patnička prognanička lica, morat ćete proguglati novinarske montirane snimke jer toga u realnosti nema. To su lica kraljeva koji su došli u podaničke zemlje i sada moraju trpjeti neku njima nejasnu gnjavažu. Možda među njima ima i pravih izbjeglica koji traže samo sigurnost u prvoj slobodnoj zemlji, ali takve nisam vidio - nastavlja on ne navodeći je li kome od njih pružio ruku pomoći ili samilost.

"Nemam komentar. Ništa ne želim da komentarišem", izjavio je Maljur.

http://www.youtube.com/watch?v=cWKuvHu_Di8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track