NAPLATILA SPRŽENI ŽELUDAC: U kafiću popila deterdžent umesto mineralne vode i dobila 21.000 evra!
Foto: Profimedia

Kobna greška

NAPLATILA SPRŽENI ŽELUDAC: U kafiću popila deterdžent umesto mineralne vode i dobila 21.000 evra!

Hrvatska -
Zbog teških povreda jednjaka i želuca, koje je zadobila kada joj je konobarica u kafiću Orient Express umesto mineralne vode poslužila deterdžent za mašinu za sudove, Ivi Nerini Sibili (44) dosuđena odšteta od 164.000 kuna (21.000 evra)

ZAGREB - Prema odluci suda, navedenu odštetu moraju da joj isplate tadašnja menadžerka lokala Sanja Cabalier i otac poznate hrvatske teniserke Ive Majoli, Stanislav Majoli koji je u to vreme bio vlasnik prostora. Iako je deterdžent gošći poslužila konobarica Maja Šivak, sud je zaključio da ona ne mora da učestvuje u plaćanju odštete jer nije namerno povredila Ivu Nerinu Sibilu.

Kobni događaj dogodio se avgustu 2010. kada je Iva Nerina Sibila došla s prijateljicom i ćerkom u lokal i naručila kafu i mineralnu vodu. Kada je otpila gutljaj, odmah je osetila veliku bol i peckanje, a hospitalizirana je s teškim povredama.

Istragom je ustanovljeno da je konobarica nekoliko dana ranije u flašicu od mineralne vode sipala deterdžent za sudo-mašinu iz kanistera, i ostavila je među ostala sredstva za čišćenje. No tog kobnog dana ona je videla flašicu na podu i ne primetivši da se radi o deterdžentu, stavila je u frižider misleći da se radi o mineralnoj vodi. Potom je servirala gošći.

Otac bivše teniserke tvrdio je da nije odgovoran za štetu jer ni na koji način nije uticao na zapošljavanje u lokalu, ali sud je zaključio da mora da snosi deo štete.

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track