ZAGREPČANKA OSTALA DUŽNA TAKSISTI: Ono što je tražio umesto novca, oduševilo je celu Hrvatsku
Foto: Printscreen Facebook

Taksista koji voli knjige

ZAGREPČANKA OSTALA DUŽNA TAKSISTI: Ono što je tražio umesto novca, oduševilo je celu Hrvatsku

Hrvatska -

Vozač zagrebačkog taksija nije imao sitno da devojci vrati kusur, pa je odlučio da joj pokloni vožnju, nekoliko dana kasnije joj se javio sa neobičnim zahtevom.

Alis Marić, jedna od autora Fejsbuk stranice "Čitaj knjigu" i istoimenog portala koji okuplja ljubitelje knjiga imala je vrlo neobičan susret s taksistom u Zagrebu.

" Pre neki dan sam ušla u taksi. Posle dugo vremena sam naišla na mladog i simpatičnog vozača. Bilo je vruće, a ja sam bila umorna. Konverzacija se kao i uvek vrtela oko vremena. Pred kućom u trenutku plaćanja imala sam samo krupan novac, a on nije imaoda vrati kusur i odlučio da mi pokloni vožnju", priča devojka.

" Insistirala sam da platim i dala sam mu svoju vizit kartu. Taksista je zainteresovano pogledao i počneli smo da pričamo o knjigama. Danas mi se javio porukom: Dobar dan, pre neki dan sam vas vozio pa nisam imao sitan novac, pa sam mislio da umesto 20 kuna da mi preporučite neku dobru knjigu", rekla je Alis.

"Oduševljena sam. Ovo je genijalno. Odmah sam ga nazvala i pozvala da kada prolazi mojom ulicom da pozvoni. Imam za njega novac i 3 odlične knjige. U mom imeniku je dobio ime 'taksista koji voli knjige' ", ispričala je oduševljeno ona.

Status o taksisti naišao je na veliki broj pozitivnih komentara.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track