SKANDAL POTRESA MAKEDONIJU: Vladajuća stranka nudila po 60 evra biračima da glasaju za njih
Foto: Thinkstock

Policija istražuje

SKANDAL POTRESA MAKEDONIJU: Vladajuća stranka nudila po 60 evra biračima da glasaju za njih

Severna Makedonija -

Partijski aktivisti vladajuće stranke u Makedoniji predstavaljajući se kao medicinske sestre išli su u posete građanima u prilepska naselja Varoš, Točila, Trizla i Centar.

Prilepčanka, koja se nalazi na visokoj poziciji u opštinskoj organizaciji VMRO-DPMNE, pridružila se dvojici partijskih kolega i nezakonito je nudila sugrađanima "malu pažnju" od 60 evra ako 11. decembra glasaju za vladajuću partiju, saznaje Plusinfo.

Dokaz lojalnosti je trebalo samo da bude fotografija zaokruženog broja sa glasačkog listića, koji je glasač zatim trebalo da odnese u lokalni partijski štab, i da potraži osobu koja bi mu nakon toga isplatila obećani novac, saznaje portal iz izvora bliskog policiji koja sprovodi istragu.

Za ovaj skandal MUP je saznao od policijskih saradnika čiji su rođaci imali slične ponude. Istraga je ubzrana nakon što se MUP-u prijavila porodica iz Prilepa koja je snimila potkupljivača.

Utvrđeno je da se stranački aktivisti predstavljaju kao medicinske sestre i idu po naseljima a ciljna grupa im je bila porodica za koju su znali da nisu dobro stojeći i imaju više dece.

Istražitelji MUP-a iz Skoplja bili su zbunjeni zbog čega ovu informaciju nisu uspeli da dobiju prilepske kolege. Ali se nakon toga saznalo da policajci u uniformama posećuju partijske štabove vladajuće partije, gde se goste sokovima i kafama. Zbog toga je sprovedena i unutrašnja kontrola ministarstva.

(Sloboden pečat)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track