PRVA SEDNICA VLADE MAKEDONIJE: Zaev izabrao 5 zamenika
Foto: Printscreen/ Youtube

Dugo se čekalo

PRVA SEDNICA VLADE MAKEDONIJE: Zaev izabrao 5 zamenika

Severna Makedonija -

Nova Vlada Makedonije održala je danas prvu sednicu na kojoj su izabrani generalni sekretar i pet zamenika premijera Zorana Zaeva.

Kako je saopšteno, na sednici Vlade je izražena saglasnost za posvećen i efikasan rad svih članova u interesu potrebe gradjana i državnih interesa Makedonije, kroz dobru saradnju i medjusobno poštovanje.

Premijer Zaev je za svoje zamenike postavio ministarku odbrane Radmilu Šekerinsku, ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, Bujara Osmanija za zamenika zaduženog za evrointegracije, ministra bez porfelja zaduženog za ekonomska pitanja Koču Andjuševa, a Hazbija Liku za zamenika premijera zaduženog za sporovdjenje Ohridskog sporazuma i politički sistem. Generalni sekretar Vlade Makedonije je Dragi Raškovski, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Skoplju.

Zaduženja su odredjena za sedam ministara bez porfelja. Robet Popovski je zadužen za komunikacije, odgovornost i transperentnost, Edmond Ademi za dijasporu, Samka Ibraimovski za Stretegiju za poboljšanje uslova za Rome u Makedoniji, Zoran Šapurić za regulativu za poboljšanje investicone klime za makedonske firme, Zorica Apostolovska, Adnan Kahil i Ramiz Merko su kao zadužeje dobili strane investicije.

Na prvoj sednici vlade Zorana Zaeva formirane su i osnovne i posebne vladine komisije, kao i Upravljački komitet za koordinaciju i upravljenje sistemom za upravljanje krizama na čije čelo je postavljen Olover Spasovski, zamenik premijera i ministar policije.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 05.06.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track