IZVUKLI SVE ŠTO SU MOGLI: Odlazeća vlada odobrila Gruevskom dva službena auta poslednjeg dana na vlasti!
Foto: Reuters

DO KRAJA!

IZVUKLI SVE ŠTO SU MOGLI: Odlazeća vlada odobrila Gruevskom dva službena auta poslednjeg dana na vlasti!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Bivšem premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom odlazeća vlada je poslednjeg dana svog mandata odobrila korišćenje dva službena automobila.

Pravo da koristi dva automobila "folksvagen pasat" bvšem premijeru i lideru VMRO DPMNE 21. maja, nekoliko sati pre izbora nove vlade, odobrili su zamenik premijera Emil Dimitriev i visoki funkcioner te stranke Nikola Todorov. Po Zakonu o vladi, Gruevski, kao bivši premijer ima pravo na šestočlano obezbedjenje, službeno vozilo i vozača isti toliko vremena koliko je bio na funkciji.

U slučaju Nikole Gruevskog to je ukupno devet i po godina. Gruevski, koji je prošle godine u januaru u skladu s političkim dogovorom iz Pržina o rešavanju krize bio primoran da se povuče s funkcije premijera da bi se održali prevremeni izbori, ima još osam godina pravo na premijerske beneficije. Emil Dimitriev, koji je Gruevskog na mestu premijera nasledio radi pripreme izbora, održanih decembra prošle godine, prema tim izmenama Zakona o vladi, takođe ima pravo na službeno vozilo i šest telohranitelja, ali u sledećih godinu i po.

Po objašnjenju poslanika koji su svojevremeno predložili te izmene zakona, bivši premijeri bi trebalo da budu zaštićeni od kriminalaca protiv kojih su se borili tokom mandata.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track