MAKEDONCI UHVATILI SLOVENAČKOG ŠPIJUNA: Snimao predsednika Ivanova dronom na vikendici
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

TAJNA MISIJA?

MAKEDONCI UHVATILI SLOVENAČKOG ŠPIJUNA: Snimao predsednika Ivanova dronom na vikendici

Severna Makedonija -

Agent slovenačke obaveštajne službe uhapšen u Makedoniji zato što je pravio video snimke dronom u blizini vikendice makedonskog predsednika Djorđa Ivanova na Ohridskom jezeru, navode slovenački mediji.

Slovenac se makedonskoj policiji sredinom aprila kada je priveden, predstavio kao agent bezbednosne obaveštajne službe Slovenije, identifikujući se karticom članstva u NATO.

On je policiji rekao da je bio na misji u Napulju (Italija), a da je u Makedoniju došao privatno, dodavši da je dron bio u njegovom privatnom vlasništvu i da je njim upravljao igrajući se sa svojim detetom.

Prema medijskim navodima, makedonska policija odmah je privela Slovenca i zaplenila njegova dokumenta i dron i osumnjičila ga za špijunažu obaveštavajući ministarstvo spoljnih poslova Slovenije o događaju.

Slovenačko ministarstvo odbrane potom je kontaktiralo sa makedonskim vlastima nakon čega je Slovenac dobio nazad svoja dokumenta i dron i oslobođen je uz novčanu kaznu od 500 evra.

On je, kako se navodi, odmah po oslobađanju napustio Makedoniju, a prema navodima slovenačko Ministarstvo odbrane insistira na tome da on nije bio na tajnoj misiji u Makedoniji.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track