MAKEDONSKI MINISTAR BRANI ŽICU: Podignuta je zbog humanosti i bezbednosti
Foto: Youtube/Printscreen

Nove ograde

MAKEDONSKI MINISTAR BRANI ŽICU: Podignuta je zbog humanosti i bezbednosti

Severna Makedonija -
SKOPLJE - Naše bezbednosne snage imaju ustavno pravo da čuvaju i štite granice i to uspešno rade, kao što se i humano odnose prema migrantima, izjavio je makedonski ministar zdravlja Nikola Todorov.

On je dodao da humanost i bezbednost idu zajedno, da i je zato doneta odluka o podizanju ograde na granici sa Grčkom, prenose makedonski mediji.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Todorov je rekao da je postavljanjem ograde na južnoj granici sa Grčkom počela operacionalizacija zaključaka Nacionalnog saveta za bezbednost, kao i da se današnjim merama pomaže Evropi da se dobro organizuju i kanališu tokovi migranata i da se minimiziraju bezbednosni rizici, prenela je MIA.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Grupa migranata pokušala je u subotu da uđe u Makedoniju iz Grčke, bacajući kamenice na policiju, i u neredima je povređeno 18 policajaca, saopštili su makedonski zvaničnici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su od 18 povređenih policajaca, dvojica hospitalizovana. Do nereda na graničnom prelazu Đevđelija došlo je pošto su makedonski vojnici počeli da zatvaraju deo granice podizanjem 2,5 metra visoke ograde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track