NEMAČKA: Milion evra za izbeglice na Balkanu
Foto: Tanjug

Pomoć

NEMAČKA: Milion evra za izbeglice na Balkanu

Region -
Ne možemo da sedimo skrštenih ruku kada u zemljama koje su u susedstvu Evropske unije ima ljudi koje se nalaze u veoma teškoj situaciji tražeći zaštitu, navodi se u saopštenju

SKOPLJE - Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke će sa milion evra kratkoročno pomoći humanitarne akcije u cilju smirivanja dramatične situacije sa izbeglicama koji prelaze preko Zapadnog Balkana, saopštila je danas nemačka ambasada u Skoplju.

"Ne možemo da sedimo skrštenih ruku kada u zemljama koje su u susedstvu Evropske unije ima izbeglica koje se nalaze u veoma teškoj situaciji tražeći zaštitu", navodi se u saopštenju i dodaje da je sada važno da se na licu mesta podrže vlade u čijoj su oni nadležnosti kako bi se izbeglicama pomoglo na najbolji i najefikasniji način.

U tom cilju, kako se navodi, Ministarstvo stavlja na raspolaganje milion evra za zbrinjavanje izbeglica u zemljama zapadnog Balkana.

"Moramo da delujemo brzo i da pokažemo da se Evropska unija i u teškim vremenima zalaže za svoje vrednosti, da ne ostavljamo naše susede same. U to spada i fer raspoređivanje izbeglica unutar Evropske unije kao što smo predložili u svom planu za evropsku politiku sa izbeglicama koji se sastoji od 10 tacaka", izjavio je ministar za spoljne poslove Frank-Valter Štajnmajer, navodi se u saopštenju Ambasade Nemačke u Skoplju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track