NOVI VRELI TALAS: U Crnoj Gori za vikend opet 40 i više!
Foto: Shutterstock

Pakao

NOVI VRELI TALAS: U Crnoj Gori za vikend opet 40 i više!

Crna Gora -
Ovo leto je jedno od najsušnijih poslednjih godina, kažu u Podgorici i dodaju da je korito reke Ribnice potpuno suvo, a Morača više liči na jači potok nego na reku

PODGORICA - U Crnoj Gori, u dolinama Morače i Zete, prema prognozi meteorologa, temperatura će tokom vikenda ponovo skočiti na 40 stepeni Celzijusove skale, a možda i koji stepen više.

Novi vreli talas dolazi samo nekoliko dana posle "osveženja", kada se temperatura spustila na 36 stepeni. Meteorolozi prognoziraju da se u narednih 15 dana temperatura u dolinama Zete i Morače neće spuštati ispod 36. podeoka živinog stuba.

Podgoričanima je, međutim, i to razlog da se raduju, jer se ovog, veoma sušnog i žarkog leta, sve što je manje od 40 stepeni doživljava kao "dar".

Već sada se može reći da je ovo leto jedno od najsušnijih u čitavom nizu godina. I proleće je bilo sa veoma malo padavina, a posle svake iole jače kiše duvao je jak vetar koji je isušio zemljište. Gradsko zelenilo u Podgorici je ugroženo, jer je vrlo teško očuvati čak i visoko rastinje na ovako dugotrajno visokim temperaturama.

Korito reke Ribnice u Podgorici potpuno je suvo, a Morača se toliko istanjila da više liči na jači potok, nego na reku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track