ŠOKANTNI SELFI: Grupa crnogorskih lekara slikala se pored operisanog pacijenta!
Foto: Printscreen Facebook

SLIKU SVOJU LJUBIM

ŠOKANTNI SELFI: Grupa crnogorskih lekara slikala se pored operisanog pacijenta!

Crna Gora -
Jedan od komentara na Fejsbuku, na fotografiju koju je objavio dr Aleksandar Filipović glasi: "Doktore, doktore....Gde su sterilne rukavice, a? Da ne pominjem fotografa u hirurškoj sali, he he he ... Operacija uspela... Pacijent umro“

PODGORICA - Hirurg zaposlen u Kliničkom centru Crne Gore Aleksandar Filipović objavio je na svom Facebook profilu fotografiju iz operacione sale, na kojoj se, kako se čini, vidi pokriveni pacijent i pet članova medicinskog tima. Jedan od članova medicinskog tima je i dr Filipović koji na rukama nema sterilne rukavice, piše "Dan." Fotografija je nastala nakon ili tokom hirurške intervencije u operacionoj sali, jer se na stolu vidi okrvavljena vata.

Jedan od komentara na fotografiju koju je objavio dr Filipović glasi: "Doktore, doktore.... "You are breaking sterility”. Gde su sterilne rukavice, a? Da ne pominjem fotografa u hirurškoj sali, he he he ... Operacija uspela... Pacijent umro“.

Jedan od Filipovićevih prijatelja na to je prokomentarisao "Ajde, Tanja, nijesmo u Kanadi. Milo je zabranio ulaz u Crnu Goru svim 'bakterijama' tako da kod nas nema infekcija."Na komentare Filipović je odgovorio "ada ja se kupam svako jutro, a perem ruke svako drugo. Moj procenat infekcije je jedan promil", dodajući takozvani "smajli."Filipović juče nije odgovarao na poruke poslate povodom objavljene fotografije.

U Kodeksu medicinske etike i deontologije navodi se u delu "Dužnosti prema pacijentima“ navodi se da ljekari obavljaju svoj posao stručno i etički besprekorno."Bolesnike ne sme iskorišćavati niti emotivno, niti telesno, niti materijalno. Svako medicinsko lečenje mora biti propraćeno poštovanjem ljudskog dostojanstva, ličnosti, volje i prava pacijenta na samoopredjeljenje", navodi se u kodeksu.

(Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track