REKONSTRUKCIJA: Tončev menja Mrkonjića?

Politika

Autor:

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev trebalo bi da u Vladi zameni dosadašnjeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića

Novica Tončev, Milutin Mrkonjić, rekonstrukcija Vlade

BEOGRAD - Tante za kukuriku.
Rekonstrukcija Vlade, koju je najavio njen prvi potpredsednik i lider SNS Aleksandar Vučić, mogla bi da bude sprovedena već za mesec dana. Na proveri lidera stranaka i nosioca koalicije biće svi ministri, ali samo neki od njih se više neće pojavljivati u Nemanjinoj 11. Prema saznanjima Kurira, osim ministara iz Srpske napredne stranke koji su već viđeni da lete iz Vlade, na tapetu će biti i potpredsednik Socijalističke partije Srbije i ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić. Njega bi u ministarskoj fotelji, prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, mogao da zameni Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica i brat Ivice Tončeva, savetnika premijera Ivice Dačića.

- Novica je dobro pozicioniran u SPS, a ima i doktorat građevinskih nauka, pa se razmišlja o njemu kao o adekvatnom rešenju - kaže naš izvor.

Sam Tončev za Kurir pojašnjava da u ovom trenutku ne može da kaže da li bi prihvatio ministarsku fotelju.
- Partija odlučuje o tome i ja sada ne mogu da vam kažem da li bih to prihvatio ili ne. Ja sam predsednik opštine, imam i svoju privatnu firmu, a imam i doktorat - kaže Tončev i dodaje:
- Ne znam ni što bih ja zamenio Mrkonjića kad on dobro radi svoj posao. Kad smo birali ministre, birali smo najbolje. Mi u SPS nismo razgovarali o tome i niko mi nije pomenuo da bih ja mogao da zamenim Mrkonjića. Partija odlučuje o svemu - kaže Tončev.
Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić juče nije odgovarao na pozive Kurira.

Ne razgovara s bratom Ivicom

Brat Novice Tončeva Ivica, savetnik premijera za nacionalnu bezbednost, dospeo je u žižu javnosti u aferi „diploma“, kad se posumnjalo u ispravnost njegove fakultetske diplome. Osim ovoga, Tončev je dovođen i u vezu s Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, članom klana Darka Šarića. Iako nije u kontaktu s bratom od 2008, Novica Tončev izjavljivao je da veruje da njegov brat nije kriminalac.

Rasim Ljajić: Rekonstrukcija Vlade moguća

Rekonstrukciju Vlade trebalo bi što pre okončati, rekao je juče potpredsednik i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić.
- Manje-više, to čini većina vlada, posebno u ovim kriznim vremenima, i u zemljama EU. Ono što ne bi bilo dobro i što je možda najgori scenario jeste da se sad kad je tema pokrenuta to prolongira unedogled - rekao je Ljajić.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (77)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • setac

  setac

  Pa promenice ministarstvo i ona. Ni Krkobabic nije za bacanje :))

  123 Odgovori 
 • srđan

  srđan

  Eto čovek ima doktorat na građevinu. Za mesec dana će dobije i doktorat na medicinu i na menadžer.

  113 Odgovori 
 • setac

  setac

  Ako vam je Mrkonjic najbolji kako vam onda izgleda najgori ??

  106 Odgovori 

Poslednji komentar

 • D.S.

  D.S.

  Toncev, jednostavno nije doktor nauka...Na fakultetu koji spominjete (koji sam i ja zavrsio), siguran sam, takvo nesto ne bi moglo da prodje mimo javnosti (oglasavanja na tabli ili u novinama oko teme, izvestaja komisija i slicno). To nisam video... A ako se to stvarno dogodilo (nekim drugim putem, u sta sumnjam) onda tu vec ima prostora za "krimin ... više ologe"...

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!