REKONSTRUKCIJA: Tončev menja Mrkonjića?

Politika

Autor:

Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev trebalo bi da u Vladi zameni dosadašnjeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića

Novica Tončev, Milutin Mrkonjić, rekonstrukcija Vlade

BEOGRAD - Tante za kukuriku.
Rekonstrukcija Vlade, koju je najavio njen prvi potpredsednik i lider SNS Aleksandar Vučić, mogla bi da bude sprovedena već za mesec dana. Na proveri lidera stranaka i nosioca koalicije biće svi ministri, ali samo neki od njih se više neće pojavljivati u Nemanjinoj 11. Prema saznanjima Kurira, osim ministara iz Srpske napredne stranke koji su već viđeni da lete iz Vlade, na tapetu će biti i potpredsednik Socijalističke partije Srbije i ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić. Njega bi u ministarskoj fotelji, prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, mogao da zameni Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica i brat Ivice Tončeva, savetnika premijera Ivice Dačića.

- Novica je dobro pozicioniran u SPS, a ima i doktorat građevinskih nauka, pa se razmišlja o njemu kao o adekvatnom rešenju - kaže naš izvor.

Sam Tončev za Kurir pojašnjava da u ovom trenutku ne može da kaže da li bi prihvatio ministarsku fotelju.
- Partija odlučuje o tome i ja sada ne mogu da vam kažem da li bih to prihvatio ili ne. Ja sam predsednik opštine, imam i svoju privatnu firmu, a imam i doktorat - kaže Tončev i dodaje:
- Ne znam ni što bih ja zamenio Mrkonjića kad on dobro radi svoj posao. Kad smo birali ministre, birali smo najbolje. Mi u SPS nismo razgovarali o tome i niko mi nije pomenuo da bih ja mogao da zamenim Mrkonjića. Partija odlučuje o svemu - kaže Tončev.
Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić juče nije odgovarao na pozive Kurira.

Ne razgovara s bratom Ivicom

Brat Novice Tončeva Ivica, savetnik premijera za nacionalnu bezbednost, dospeo je u žižu javnosti u aferi „diploma“, kad se posumnjalo u ispravnost njegove fakultetske diplome. Osim ovoga, Tončev je dovođen i u vezu s Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, članom klana Darka Šarića. Iako nije u kontaktu s bratom od 2008, Novica Tončev izjavljivao je da veruje da njegov brat nije kriminalac.

Rasim Ljajić: Rekonstrukcija Vlade moguća

Rekonstrukciju Vlade trebalo bi što pre okončati, rekao je juče potpredsednik i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić.
- Manje-više, to čini većina vlada, posebno u ovim kriznim vremenima, i u zemljama EU. Ono što ne bi bilo dobro i što je možda najgori scenario jeste da se sad kad je tema pokrenuta to prolongira unedogled - rekao je Ljajić.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (77)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • setac

  setac

  Pa promenice ministarstvo i ona. Ni Krkobabic nije za bacanje :))

  123 Odgovori 
 • srđan

  srđan

  Eto čovek ima doktorat na građevinu. Za mesec dana će dobije i doktorat na medicinu i na menadžer.

  113 Odgovori 
 • setac

  setac

  Ako vam je Mrkonjic najbolji kako vam onda izgleda najgori ??

  106 Odgovori 

Poslednji komentar

 • D.S.

  D.S.

  Toncev, jednostavno nije doktor nauka...Na fakultetu koji spominjete (koji sam i ja zavrsio), siguran sam, takvo nesto ne bi moglo da prodje mimo javnosti (oglasavanja na tabli ili u novinama oko teme, izvestaja komisija i slicno). To nisam video... A ako se to stvarno dogodilo (nekim drugim putem, u sta sumnjam) onda tu vec ima prostora za "krimin ... više ologe"...

  2 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!