Opet na birališta

Repriza na lokalu

Politika

Autor:

U pojednim opštinama u Beogradu, Nišu, Smederevu, Pirotu, Kuršumliji, Pančevu i Krupnju 13. maja opet se bira lokalna vlast

Vuković

Vuković: Izbore treba ponoviti u onim opštinama u kojima je bilo problema

BEOGRAD -Nanovo.
Lokalni izbori, prema podacima opštinskih izbornih komisija, biće ponovljeni u sedam opština u Srbiji. Tako će građani u Nišu, Smederevu, Pirotu, Kuršumliji, Pančevu, Krupnju, ali i u Beogradu, 13. maja ponovo izaći na birališta. U Nišu će na čak 17 biračkih mesta biti ponovljeno glasanje, a prema rečima predsednice Gradske izborne komisije Jasmine Krstić, glasanje će biti ponovljeno jer je utvrđeno da je broj listića veći od broja upisanih glasača.

- U osnovi, to je razlog zbog kog će na gotovo svim ovim mestima biti ponovljeno glasanje - poručila je Krstićeva.

Na sajtu GIK u Smederevu, gde će izbori biti ponovljeni na 11 biračkih mesta, piše da je uvidom u izborni materijal komisija utvrdila da postoji veći broj glasačkih listića od broja birača, kao i da je kontrolni listić nepravilno popunjen.

U glavnom gradu, na pojedinim biračkim mestima u opštinama Stari grad, Rakovica, Obrenovac, Savski venac, Zvezdara, Novi Beograd, Grocka, Palilula, prema navodima iz GIK, izbori se ponavljaju zbog nepravilnosti u izbornom postupku.

U Kuršumliji se ponavljaju izbori na pet biračkih mesta, a predsednik tamošnje komisije Miljan Radosavljević kaže da su neregularnosti mahom iste na svim mestima.

- Negde je prilikom brojanja bilo više listića nego što ih je ubačeno u kutiju, negde je bilo viška dva ili tri glasačka listića, negde manjak štampanih listića, a na jednom mestu nije potpisan zapisnik - navodi Radosavljević. Izbori će biti ponovljeni i na dva biračka mesta u Pirotu, na jednom u Pančevu i na tri mesta u Krupnju.

Đorđe Vuković iz Cesida kaže da izbore treba ponoviti u onim opštinama u kojima je bilo neregularnosti.

- Nije to ništa sporno niti neobično. Često se dešavalo da na lokalu, zbog nekih manjih nepravilnosti, izbori budu ponovljeni - kaže Vuković.

Međutim, lider Dveri Vladan Glišić smatra da izborte treba ponoviti na svim nivoima .- Zbog krađe izbore treba poništiti, pa ih ponovo raspisati na svim nivoima - kaže Glišić.

LDP u Loznici bez cenzusa

Gradska izborna komisija (GIK) u Loznici ispravila je grešku načinjenu prilikom preraspodele mandata. Preokret ostati bez odborničkih mandata u lokalnom parlamentu jer koalicija koju predvodi Čedomir Jovanović nije prešla cenzus od pet odsto glasova.
GIK je uzimao samo važeće listiće, a ne broj izašlih na izbore, kako predviđa Zakon o lokalnim izborima.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Ova rezolucija apsolutno ne treba nikome osim članicama SB UN da bi se međusobno sporile Dušan Janjić, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!