REŠENO DVOSTRUKO UBISTVO U PADINSKOJ SKELI: Ubio ih jer nije imao da plati taksi račun!

Uhapšen ubica taksiste i sveštenika

REŠENO DVOSTRUKO UBISTVO U PADINSKOJ SKELI: Ubio ih jer nije imao da plati taksi račun!

Crna Hronika -
Miroslav Matić iz Ljubovije, osumnjičen za smrt Ćire Treneskog i Miroslava Čvorovića, zločin počinio kada je došao da poseti sestru

BEOGRAD - Miroslav Matić (32) iz Ljubovije uhapšen je zbog sumnje da je u Glogonjskom ritu kod Padinske skele ubio taksistu „Pink taksija“ Ćiru Treneskog (41), a potom i Miroslava Čvorovića (39), sveštenika u protestantskoj evanđeoskoj Crkvi Božjoj, koji je stao pored puta kada je video taksi u kanalu.

Osumnjičeni je uhapšen na području Ljubovije i kod njega je pronađena automatska puška kojom je, kako se pretpostavlja, u četvrtak uveče počinjeno dvostruko ubistvo.Potraga za kolima- Prema prvim saznanjima, sumnja se da je Matić ubio taksistu iz automatske puške zato što nije imao da plati vožnju. Potom je izrešetao i Čvorovića, koji je stao svojim kolima kada je video zaglavljen taksi u kanalu. Nakon zločina je krenuo kod sestre u Jabučki rit, kod koje je i došao u posetu. Tamo je sakrio automatsku pušku. Ona je pronađena i data na veštačenje. Još se traga za automobilom marke „jugo“ koji je bio u vlasništvu druge žrtve - naveo je naš sagovornik.

Zlikovac... Miroslav Matić
Zlikovac... Miroslav Matić

Hapšenje osumnjičenog za ubistvo stvorilo je svojvrsnu utehu i olakšanje porodicama ubijenog taksiste i sveštenika.- Bol i tuga koju osećamo ne mogu da se izmere. Ipak, drago nam je da je policija uhapsila ubicu. Svesni smo da našeg dobrog i poštenog Ćiru ništa neće vratiti, ali makar pravda neka bude zadovoljena - kaže Petar, zet ubijenog taksiste Ćire Treneskog.

Stao da pomogne...
Stao da pomogne...

On dodaje da je porodica Treneskog i dalje u velikom šoku, a da im podršku pružaju rodbina i kolege iz „Pink taksija“.- Svi smo tu da pomognemo. Ćira je to od svih nas i zaslužio jer nikada nikoga nije odbio kada je trebalo bilo šta. On nema nijednu mrlju u karijeri i sve ovo nas je mnogo pogodilo. Neprestano se smenjuju kolege i nesebično nude pomoć porodici - rekao nam je zet nastradalog i dodao da još ne zna kada će biti sahrana.Vladimir Čvorović, brat ubijenog Miroslava, za Kurir priča da je Miroslav kobnog dana bio kod njega u Zemunu.- Bio je kod mene da mu popravim laptop. Kući je krenuo oko 18 sati i ni slutili nismo šta može da se desi - kaže potreseni brat, koga smo juče zatekli ispred zgrade u Jabučkom ritu, u kojoj je Miroslav živeo sa suprugom i dve ćerke.Poslednji susret- Zvao sam ga oko 20 sati, ali se nije se javljao. To me je nateralo da krenem kolima ka njegovoj kući. U Glogonjskom ritu bila je policijska blokada. Pomislio sam da je možda moj brat očevidac nečega, te da su ga tu zadržali - objašnjava naš sagovornik.On dodaje da je sutradan išao po snajku kako bi zajedno otišli u policiju da provere šta je sa Miroslavom.- Dva puta sam prošao pored tela svog brata i nisam ga video. U policiji smo kasnije saznali da je u kanalu pored puta nađen njegov leš - kaže očajni Vladimir.

Ubila ga dobrotaČVOROVIĆ UVEK POMOGAO DRUGIMAČvorovićev brat veruje da je Miroslav stao da pomogne taksisti jer to ne bi bio prvi put da pomaže ljudima u nevolji.- Moj brat je sveštenik i više puta nedeljno je išao u Belu Crkvu na službu. Bio je optimista i uvek nasmejan. Verujem da se zaustavio da pomogne, ali je moguće i da mu je ubica preprečio put i zaustavio ga kako bi mu oteo kola - kaže brat ubijenog sveštenika.

HRONOLOGIJA KRVAVOG PIRAčetvrtak, 12. mart17.35 - Treneski odlazi do PS Borča da podigne ličnu kartu18.00 - taksista počinje da radi18.15 - sveštenik Čvorović kreće iz Zemuna18.20 - kolega sreo Treneskog sa mušterijom na Zrenjaninskom putu19.30 - Čvorovićev komšija prošao kolima20.15 - policija pronašla telo ubijenog taksistepetak, 13. mart09.00 - sveštenikov brat Vladimir prolazi pored tela brata i ide po njegovu ženu09.30 - sa snajom na putu ka policijskoj stanici prolazi još jednom pored bratovog tela10.04 - pronađeno telo Miroslava Čvorovića10.30 - porodica Čvorović obaveštena o tragediji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track