RGZ: Od ove nedelje brže do rešenja u katastru
Foto: Profimedia

Ubrzavanje procedure

RGZ: Od ove nedelje brže do rešenja u katastru

Društvo -

Zahvaljujući novim reformskim merama građani već od ove nedelje brže stižu do rešenja u katastru, saopštio je Republički geodetski zavod.

Kako navode, odgovornost za potpisivanje rešenja upravnih predmeta u prvom stepenu delegirana je na šefove odseka odnosno rukovodioce grupa za upravne poslove, a takva reformska mera doprinosi većoj pouzdanosti podataka i boljoj organizaciji procesa rada u katastru.

Postupak rešavanja upravnih predmeta se na ovaj način skraćuje, procedura upisa prava na nepokretnosti se racionalizuje, a prenosom ovlašćenja ostvaruje se i nova raspodela odgovornosti koja doprinosi kvalitetu podataka, transparentnosti i pouzdanosti. Načelnici službi zahvaljujući ovoj meri, na raspolaganju imaju više vremena za prijem stranaka i efikasno organizovanje poslovnih procesa.

Primena ovih reformi unaprediće kvaltet vođenja upravnog postupka i doprineće zadovoljstvu klijenata i povećanju poverenja građana u rad katastra. Nova sistemska mera uvedena je donošenjem Akta o izmenama i dopunama ovlašćenja čiji je cilj da se poveća zadovoljstvo klijenata i unapredi rad RGZ-a i službi za katastar nepokretnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track