Rižoto s pečurkama i belim vinom

Ručak

Rižoto s pečurkama i belim vinom

Recept dana -

- 20 g suvih vrganja- 100 g šampinjona- 80 g bukovača- 2 kašike maslinovog ulja- 1 sitno seckani crni luk- 1 kašika listova sveže majčine dušice- 350 g pirinča- 100 ml suvog belog vina- 1,2 l tople supe od povrća (napravljene od dve kocke)- so, biber- 25 g maslaca- 40 g rendanog parmezanaSuve vrganje stavite da se namaču u hladnoj vodi oko pola sata. Kada omekšaju, dobro ih ocedite.U velikom tiganju na umerenoj vatri zagrejte malsinovo ulje, pa uz povremeno mešanje pržite sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodajte sve pečurke prethodno isečene na listiće i majčinu dušicu, pa kuvajte još tri minuta. Dodajte pirinač i stalno mešajte tri minuta kako bi se on propržio i upio ukus pečuraka. Sipajte vino i kuvajte još tri minuta dok alkohol ne ispari, pa nakon toga pomalo dodajte supu. Povremeno promešajte i pustite da pirinač upije supu pre nego što je dodate još. Začinite i kuvajte na laganoj temperaturi. Nakon 20 minuta sklonite tiganj s vatre i umešajte maslac. Na kraju dodajte rendani parmezan i poslužite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track