ROZA MOTA, NAJVEĆE MARATONSKO IME SVIH VREMENA ZA KURIR: Žalim što nisam trčala u Beogradu
Foto: Fonet

Šampionski

ROZA MOTA, NAJVEĆE MARATONSKO IME SVIH VREMENA ZA KURIR: Žalim što nisam trčala u Beogradu

Ostali sportovi -

Pred maraton Slavna Portugalka doputovala u prestonicu Srbije i tom prilikom govorila za naš list

Najveće maratonsko ime svih vremena, Portugalka Roza Mota, po drugi put je promoter Beogradskog maratona. Evropska, svetska, olimpijska šampionka i pobednica 14 najvećih svetskih maratona u intervjuu za Kurir podelila je utiske o srpskoj prestonici.- Prvo želim da zahvalim što ste mi omogućili da ponovo budem u Beogradu. Ono što mogu odmah da vam kažem jeste da organizovati nešto trideset godina nije nimalo lako, ali sa velikom strašću i posvećenošću sve postaje savršeno.Da li se nešto promenilo u Beogradu od vaše prethodne posete 2011. godine?- Primetila sam jednu veliku promenu: vreme je mnogo lošije nego tada (smeh). Čula sam da je oboren rekord po broju učesnika, i to je sjajno. Verujem da će ih u budućnosti biti sve više, jer svi koji trče imaju jednu veliku želju - da završe maraton.

Znamo da ste osvojili 14 maratona, ali i da nikad niste trčali u Beogradu. Da li vam je žao zbog toga?- Istina je, nikad nisam trčala ovde i da, žalim zbog toga, jer sam 2011. godine videla sjajnu atmosferu, a to je ono što je nama trkačima potrebno. Ipak, trčala sam Trku zadovoljstva s decom sa hendikepom i nadam se da ću ponovo istrčati tu deonicu i da ću se zabaviti.Poznajete li nekog od srpskih atletičara?- Da, znam vašeg maratonca još od 2013. godine, ali njegovo ime je strašno teško izgovoriti (Anđelko Rističević, prim. aut.), Oliveru Jevtić. Naravno, i Ivanu Španović. Volim da gledam velika takmičenja i onda velika imena moram da zapamtim.Imate li neki savet za decu koja počinju da se bave atletikom?- Neka rade naporno i jako, ali sa zadovoljstvom i dostići će svoje snove, ali i da, pored sporta, nikako ne zaborave učenje, jer će tako imati kvalitetan život - istakla je Mota.Zajedno s Portugalkom u Beograd je juče stigao i legendarni kubanski atletičar Havijer Sotomajor.

Kurir u provodu s legendamaUŽIVALI U SRPSKIM KOBASICAMA I PIVUPrvi gosti ovogodišnjeg Beogradskog maratona, legendarni atletičar Kevin Jang i menadžer za atletiku i NBA Kristofer Dejvis, poželeli su da osete našu prestonicu i u autentičnom lokalu popiju pivce. Domaćinski su ugošćeni u jednom beogradskom baru, a pored omiljenog pića, imali su priliku da probaju i naš roštilj.

IDEA je u godini jubileja Beogradskog maratona potpisala novi trogodišnji ugovor sa ovom sportskom manifestacijom i četvrti put zaredom biće deo ove trke. Zato ne oklevajte. Pripremite se i vi da zajedno s nama istrčite svoju trku s Beogradom i najuspešnijim svetskim atletičarima, jer ko na maraton dođe, taj maraton i stvara
.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track