Opasnost u moru

Ruski brod duhova pluta Atlantikom

Ludi svet

Autor:

Kruzer pluta bez kontrole po Atlantiku jer nema posadu, nema napajanje i motori mu ne rade pa pored što je kao pravi "brod duhova"

krivolov, ribari, more, brod,

Ilustracija

Ruski brod "Ljubov Orlov", dug je 100 metara i remorkeri je trebalo da ga povuku iz luke St. John's u do odlagališta u Dominikanskoj Republici. Međutim, nedugo nakon polaska iz luke u Kanadi, 23. januara, kabl za vuču je pukao.

Još jedan brod je pokušao da povuče ruski kruzer, ali se dogodio isti scenario pa sad brod pluta bez kontrole po Atlantiku jer nema posadu, nema napajanje i motori mu ne rade pa pored što je kao pravi "brod duhova", predstavlja veliku opasnost za druge brodove na moru, jer nema nikakav sistem signalizacije, koji bi druge brodove upozorio da se on tamo nalazi.

Najveću opasnost preti noću jer na brodu ne radi nijedna sijalica, a stručnjaci smatraju da ruski kruzer zapravo pluta, polako ali sigurno prema Evropi.

Firma koja je vlasnik broda u pregovorima je s drugim kompanijama da pronađu brod i  dovuku do Dominikanske Republike.


>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Dobro se snalazimo s velikim prilivom izbeglica, mi smo najorganizovanija država na njihovom putu Aleksandar Vulin, ministar za rad i socijalna pitanja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!