krvavi EURO 2012

Ruski navijač ubijen u napadu poljskih huligana?

Fudbal

Autor:

Česi savladali Grke, a Rusi i Poljaci remizirali. Sve četiri reprezentacije i dalje u igri za plasman u četvrtfinale

VARŠAVA - Najmanje troje ljudi je povređeno, od kojih jedan smrtno, kada su navijači Poljske napali povorku ruskih navijača koja se kretala kroz Varšavu. Tuča je bilo toliko ozbiljna da je policija bila primorana da pored uportebe vodenih topova ispali u vazduh i hitce upozorenja.

Prvi izveštaji potvrđuju da su bar trojica navijača povređeni udarcima u glavi, a da je jedan Rus zadobio fatalne povrede.

Da bi prekinula napade na ruske navijalče koji su pred meč svoje reprezentacije i domaćina Poljske na Evropskom prvenstvu imali nameru da prošetaju kroz Varšavu, policija je bila primorana da upotrebi suzavac vodene topove pa čak i pucnje upozorenja, ali nije uspela da zaustavi tuču, koja se proširila i okolnim ulicama. Huligani su protiv policije opremeljene za razbijanje demonstracija koristili kamenice i molotovljeve koktele.

Ranije oko 50 poljskih navijača napalo je kafe u kome su sedeli ruski navijači. Bili su maskirani fantomkama i u napadu su koristili dimne bombe i kamenice. Rusi su uzvratili na napad, a prema izveštajima sa lica mesta policija se pojavila kada je sve bilo gotovo....

 

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Dobro se snalazimo s velikim prilivom izbeglica, mi smo najorganizovanija država na njihovom putu Aleksandar Vulin, ministar za rad i socijalna pitanja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!