RUSKI TURISTI OPET ĆE U CRNU GORU Uprkos preporukama Zaharove, agencije i dalje nude ovu destinaciju
Foto: Profimedia

Ne odustaju

RUSKI TURISTI OPET ĆE U CRNU GORU Uprkos preporukama Zaharove, agencije i dalje nude ovu destinaciju

Crna Gora -

Ruski turistički operatori ne nameravaju da obustave saradnju s partnerima iz Crne Gore, bez obzira na preporuku portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

"Ugovori sa stranim partnerima se zaključujući mnogo pre otvaranja sezone, i do sada nismo imali razloga da ih raskidamo", rekla je šefica kompanije PAKS za saradnju sa Crnom Gorom, Galina Maksimova.

Po njenim rečima, kompanija će morati da raskine ugovore samo ako dobije naredjenje Ministartsva spoljnih poslova ili Rosturizma.

"Ljudi gledaju novosti, zovu kompaniju i pitaju da li ih zaista u regionu može očekivati opasnost. Ali, to su samo pitanja, niko još nije otkazao nijedan aranžman", rekla je Maksimova.

"Kolega se upravo odmara u Crnoj Gori i saopštava da ni o kakvom lošem odnosu prema Rusima nema ni reči. Nećemo raskidati ugovore s crnogorskim kolegama, čak suprotno tome, ove godine tamo imamo i nove partnere", rekla je Ljudmila Meljnik, zadužena za Crnu Goru u toj kompaniji.

Portparolka Ruskog saveza turističke industrije Irina Tjurina rekla je da upozoravajuće izjave predstavnika ruskih vlasti imaju "isključivo politički karakter".

Zaharova je 20. aprila izjavila da u Crnoj Gori postoji "eksplozija antiruske histerije", i upozorila da su moguća hapšenja ruskih državljana i njihovo izručivanje "trećim državama".

U skladu sa ruskim zakonima, izjava Zaharove nema nikakvu pravnu snagu, i nije obavezujuća za turističke firme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track