Aleksandrovac

Ružić: Odbor će biti raspušten, a odbornici isključeni

Srbija

Autor:

Socijalisti iz Aleksandrovca samoinicijativno su napustili dosadašnju vladajuću većinu i formirali novu sa lokalnim "Pokretom za Župu"

Branko Ružić

BEOGRAD - Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije u Aleksandrovcu, gde su socijalisti napustili dosadašnju vladajuću većinu i formirali novu sa lokalnim "Pokretom za Župu", biće raspušten, a odbornici isključeni iz stranke, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora socijalista Branko Ružić.

Ružić je objasnio da su socijalisti iz Aleksandrovca samoinicijativno doneli takvu odluku, koja nije u skladu sa krovnim sporazumom koalicionih partnera SPS, SNS i URS, niti u skladu sa odlukom Predsedništva SPS od subote.

"U tom smislu saglasnost za takvu koaliciju naš opštinskih odbor u Aleksnadrovcu nije dobio. Shodno činjenici da su prekršili jedan takav nalog opštinski odbor SPS će biti raspušten i to je jednostavno i znak da nijedan takav akt neće biti tolerisan upravo u funkciji plodotvorne saradnje među koalicionim partnerima", istakao je Ružić.

Upitan kakve će konsekvence imati odbornici, Ružić je kazao da je to pre svega stvar zakona, jer SPS ne može da se ne povinuje nečemu što je slobodan mandat, ali da oni u svakom slučaju više neće biti odbornici te stranke.

Na pitanje da li će oni biti isključeni iz stranke, Ružić je naveo da samo raspuštanje opštinskog odbora praktično sa sobom nosi i te konsekvence Odbornici SPS u lokalnom parlamentu Aleksandrovca, kojih ima šest, napustili su na jučerašnjoj sednici većinu koju su činili sa SNS (četiri odbornika), DS (sedam), URS (jedan) i GG "Za Bogatu Župu" (12) i novu formirali sa lokalnim "Pokretom za Župu".

Nova vladajuća većina ima podršku 31 odbornika.

Lokalni parlament u Aleksandrovcu ukupno ima 59 odbornika.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (10)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Milan Kostic

  Milan Kostic

  Prvo Pokret za Zupu je kolektivno presao u SPS, imao je 26 mandata a SPS svega 5! SPS je profitirao! Drugo stara koalicija nije bila u stanju da odrzi sednicu vec mesec dana, svadjali su se oko plena. Trece ovaj Ruzic je veoma sumnjiv i trebalo bi ispitati da li je dobio neku cestitku od Vino Zupe koja upravlja Ggrupom gradjana Za bogatu Zupu! Za ... više sto on radi protiv inetresa SPS-a?

  3 Odgovori 
 • elpida

  elpida

  Mozda cu biti nekulturna, ali mozete da im pljunete pod prozor, sto kaze nas narod,,,,

  2 Odgovori 
 • Dragana Draganica

  Dragana Draganica

  Koliko mi vidimo da su oni izgleda Ruzicu to i hteli jer su ti mandati njihovi i sad im ih niko nemoze oduzeti i mogu da idu gde god hoce.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Тамнава

  Тамнава

  СПС је доследан и принципелан и веран кровном коалиционом споразуму. То је гаранција стабилности владе. Коме још требају мандати непоузданих, а посебно коме треба непрепознатљив политички ф ... više ктор као што је група грађана ??!!
  Ко је њихов представник у републичком паламенту ?
  Није то једина "ГГ" која тржи удомљење и ухлебљење. Има их још који ових дана у политичком безнађу обијају прагове странака не би ли се укотвили и нуде своје "услуге и кадрове".
  Нека их сада нека сви заједно уживају у плодовима своје политичке непромишљености.

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!