Sahranjena Danica Ćirković: 18.000 evra delilo je od života

Sahranjena Danica Ćirković: 18.000 evra delilo je od života

Društvo -
Smrt je bila brža od njenih prijatelja, koji su za dve nedelje uspeli da prikupe 112.000 evra, a za odlazak u Beč na operaciju, nedostajalo je još oko 18.000

KRAGUJEVAC - Na groblju Bozman u Kragujevcu, danas u 13 sati sahranjena je Danica Ćirković, devojka koja je umrla čekajući na transplantaciju srca.Smrt je bila brža od njenih prijatelja, koji su za dve nedelje uspeli da prikupe 112.000 evra, a za odlazak u Beč na operaciju, nedostajalo je još oko 18.000.Danica je preminula u ponedeljak 18. februara na Klinici za kardiologiju u Kragujevcu.Posle smrti mlade Kragujevčanke, koja je šokirala javnost u Srbiji, predstavnici Udruženja roditelja teško obolele dece, apelovali su na Ministarstvo zdravlja da se osnuje poseban fond za slanje obolele dece na lečenje u inostranstvo.

Danica je bolovala od hipertrofične kardiomiopatije. Nekada je polagala velike nade u zaposlenje, uspeh, fakultet, a danas ova nesrećna devojka više nije sa nama.- Imala sam velike ambicije, a sada samo jednu želju: da dobijem novo srce kako bih dosanjala stare snove - ovako je pričala Danica za Kurir kada smo pokrenuli akciju za sakupljanje novca. Ta marljiva i vredna devojka je bila dobar student, apsolvent Ekonomskog fakulteta i do kraja studija ostala su joj samo četiri ispita, ali prerana smrt sprečila ju je da dosanja svoje velike snove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja