SAHRANJENA DANICA ĆIRKOVIĆ: Dušice moja, da si izdržala još malo

Društvo

Autor:

Od mlade studentkinje, koja zbog nedostatka novca nije dočekala transplantaciju srca, oprostilo se nekoliko hiljada Kragujevčana

sahranjena Danica Ćirković, transplantacija srca, Kragujevac

Danice, nek te anđeli čuvaju

KRAGUJEVAC - Tuga neopisiva!
Studentkinja Danica Ćirković (24), koja je u ponedeljak u podne preminula ne dočekavši transplantaciju srca, sahranjena je u sredu na kragujevačkom groblju Bozman u prisustvu nekoliko hiljada građana.

- Dušice moja mala... Da si izdržala još malo, samo još malo - tiho, drhtavog glasa ponavljala je majka Miljana dok su je pridržavali druga ćerka Ivana, Daničina bliznakinja, i mlađi sin Nebojša, nemi od bola.

Ivana i Nebojša bacili su belu ružu u raku kad je kovčeg s njihovom sestrom položen, a otac Vlastimir je dugo, dugo čistio mermernu ploču.

- Očistiće tata, sine... Da ti uredimo večnu kuću, mezimice moja - govorio je Daničin otac dok je krpom nebrojeno puta prelazio preko ploče, boreći se na taj način s neizmernom tugom.

Podsetimo, Danici Ćirković, apsolventkinji Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, zadebljanje srčanog mišića, koje joj je otkriveno tokom puberteta, vremenom je rad njenog srca svelo na samo 15 odsto pune snage. Jedini spas za nju bila je transplantacija srca u inostranstvu koja košta između 130.000 i 150.000 evra. Zahvaljujući humanosti velikog broja ljudi koji su učestvovali u akciji „Srce za Danicu“, porodica Ćirković uspela je da obezbedi potrebna sredstva, ali izgubila je bitku s vremenom.

Kragujevac ispratio svoje dete zoom Kragujevac ispratio svoje dete

Kukala ti majka, državo

- E, kukala ti majka, državo nesposobna! Za onog siledžiju Miladina Kovačevića našlo se milion dolara da ne robija. Plaća država i promenu pola, budžovani se švrćkaju besnim automobilima, a mladi umiru zbog bolesti - ovim rečima jedan od Daničinih drugova ispoljio je svoj bes zbog toga što je porodica Ćirković sama morala da se snalazi za novac, bez pomoći državnih organa.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Sredozemlje postaje masovna grobnica, na granicama se vide užasne scene Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!