SAHRANJENA ŽRTVA PIJANOG VOZAČA: Moja mama je anđeo na nebu!

Oproštaj od Dragane Milanović (29)

SAHRANJENA ŽRTVA PIJANOG VOZAČA: Moja mama je anđeo na nebu!

Crna Hronika -
Povorka žalosti: Više stotina ljudi na večni počinak ispratilo Draganu Milanović (29), koju je Perica J. udario kolima dok je šetala sa detetom
1 / 3

JAGODINA - Dragana Milanović (29), koju je komšija Perica J. (58) pregazio „fijat puntom“ dok je s petogodišnjom ćerkom šetala trotoarom, sahranjena je juče u selu Majuru, uz kilometarsku kolonu ožalošćenih.Nesrećna žena preminula je tri dana nakon nesreće, a iza nje su ostala deca Milica (5), Filip (8) i Mateja (9). Suprug Aleksandar kaže da je decu sklonio kod tetke i da je u prisustvu psihologa pokušao da im objasni da majku više nikad neće videti.

Njemu je najteže... Suprug Aleksandar
Njemu je najteže... Suprug Aleksandar

Deca kod tetke- Rekao sam im da im je mama sad negde gore visoko i da ih gleda, a Milica kaže: „Moja mama je sad anđeo na nebu.“ Dogovorili smo se da ne plače i da ćemo mami svakog dana nositi cveće. Sinoć se zaplakala. Pitao sam je zašto, a odgovorila mi je da joj je upalo nešto u oko - priča drhtavim glasom nesrećni Aleksandar, koji se uz nadljudsku snagu trudio da isprati suprugu.Kaže da Filip samo ćuti i da je sinoć dobio temperaturu, dok Mateja na momente zaplače.- Mateja je najstariji i mnogo više razume, ali pokušava da sakrije od mlađeg brata i sestre koliko mu je teško. Trudio sam se da im na što bezbolniji način objasnim šta se dogodilo, a nakon toga samo ja znam kako mi je - priča, slomljen od bola, Aleksandar Milanović.

Njegov otac Nenad potom je zakukao nad snajinim kovčegom.- Kad smo dolazili po tebe u svatove, tri padobranca su sletela u dvorište, a dva aviona nadletala svatovsku kolonu. Gledaj kako te sad ispraćamo, moja Dragana - jecao je ožalošćeni čovek.Kad su krenuli da spuštaju kovčeg u raku, grobljem se prolomio krik rođaka.- Gde ćeš, Dragana! Ne idi, kome ostavljaš svoje piliće - kukala je sredovečna žena.

Tri dana se borila za život... Dragana Milanović
Tri dana se borila za život... Dragana Milanović

Svi je voleliDraganina majka Miloranka nije imala snage da progovori. Tiho je jecala i držala se za glavu, ne odvajajući pogled od ćerkinog kovčega. Sahrani je prisustvovao veliki broj rodbine i prijatelja, direktor OŠ „Radislav Nikčević“, nastavnici malog Mateje i Filipa i roditelji njihovih školskih drugara.Nijedna prodavnica u selu nije radila, ni deca nisu išla u školu. Dragana je bila toliko dobra da su je svi koji su je poznavali voleli. Ovo je toliko velika tuga da ne postoje reči za to - rekao je jedan od rođaka.

Uhapšen posle šest danaIMAO VIŠE OD DVA PROMILAPerica J. (58) iz Majura uhapšen je juče, šest dana nakon što je pregazio komšinicu Draganu. U krvi mu je izmereno više od dva promila alkohola. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a slučaj je predat u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Jagodini. Zbog izazivanja teške nesreće sa smrtnim ishodom preti mu zatvorska kazna do osam godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track