Sastojci:- 300 g pilećih grudi- 150 g šargarepe- 150 g graška- 150 g kukuruza šećerca- 100 g gorgonzole- 150 g makarona- 1 kašika senfa- 4 dl kiselog mlekaPriprema:Piletinu skuvajte, pa je naseckajte na kockice. Šargarepu takođe naseckajte na kockice, pa je zajedno s graškom skuvajte u blago posoljenoj vodi. Piletini dodajte oceđeno i ohlađeno kuvano povrće, oceđen kukuruz, sitno iskidanu gorgonzolu i kuvanu i ohlađenu testeninu. Senf, kiselo mleko i malo soli dobro pomešajte i prelijte preko salate.
A la kajmakSastojci:- 100 g maslaca- 100 g feta sira- 100 g kiselog mlekaPriprema:Penasto umutite maslac, dodajte mu usitnjen feta sir i kiselo mleko i opet sve dobro promešajte. Dobićete ukusan „kajmak“, a po želji možete dodati malo soli (probajte namaz, jer je feta sir slan). Poslužite ga uz ćevape ili kao namaz.