SALVETA PLESALA S POTPREDSEDNIKOM SAD: Bajden je pravi gospodin, tri puta smo se izljubili
Foto: Fonet

O čemu je glumica šaputala s potpredsednikom SAD

SALVETA PLESALA S POTPREDSEDNIKOM SAD: Bajden je pravi gospodin, tri puta smo se izljubili

Politika -

Ljiljana Jakšić s gostom iz Amerike odigrala nekoliko koraka, a njegova neposrednost na nju je ostavila utisak kao da se poznaju sto godina

Dama kojoj je potpredsednik SAD Džozef Bajden pružio ruku pre dva dana u Skadarliji i s kojom je otplesao nekoliko koraka uz taktove pesme Zvonka Bogdana zapravo je glumica Ljiljana Jakšić, koja u razgovoru za Kurir kaže da joj je bila velika čast što je upoznala drugog čoveka Amerike!Jakšićeva, koja se proslavila ulogom Salvete u „Kursadžijama“, kaže i da je Bajden bio vrlo prijatan, komunikativan i pravi džentlmen.

Ova glumica, koja već 14 godina radi kao slobodni umetnik u boemskoj četvrti, tvrdi i da nije imala tremu dok je plesala s potpredsednikom SAD.Otkriva da je Bajden na nju ostavio pozitivan utisak.

- Gospodin Bajden je veoma prijatan i komunikativan. Bio je veoma opušten, osetio je dobru nameru domaćina. Ispozdravljali smo se kao da smo stari prijatelji, i to tri puta, kakav je kod nas običaj. Zaista sam imala osećaj kao da smo stari prijatelji - iskreno će ona.

- Imala sam slobodu da ga pozovem da zaplešemo. Malo se iznenadio, nasmejao, ali je prihvatio. Atmosfera je bila vrlo simpatična, prava skadarlijska, a Bajdenovo ophođenje bilo je zaista džentlmensko. Vrlo lepo je zaplesao tih nekoliko koraka - prepričava Ljiljana.Nije od nas sakrila ni o čemu su čavrljali tokom plesa.

- Ispričala sam mu zanimljivosti o Skadarliji, onih nekoliko rečenica koje inače kažem strancima, koliko je to važno i posebno mesto u Beogradu i da su u Skadarliju svi gosti dobrodošli, bez obzira na to s koje strane sveta stižu, kojim jezikom govore, koje su vere, nacije, boje kože.

Jakšićeva je primetila i da Bajden ima dobar osećaj za igru.- Udelila sam mu i kompliment. Rekla sam mu da ima divan osećaj za pokret, na šta se nasmejao. Sve je bilo vrlo simpatično. Meni je zaista bilo zadovoljstvo i čast što sam imala priliku da pozdravim gosta, jer kroz tu atmosferu možemo da pokažemo koliko smo dobronamerni i gostoprimljivi ljudi - kaže ona.Glumica kaže da joj je bio simpatičan trenutak kad se pozdravljala sa potpredsednikom SAD.- Kad sam mu prišla da se pozdravimo i poljubimo još jednom, jer smo dva puta, on je rekao: „A da, tri puta se u Srbiji ljubi, tri puta!“ Eto, to je bila njegova opaska. Sve je zaista bilo spontano i nadam se da će mu poseta Skadarliji ostati u sećanju kao draga uspomena - ponosno kaže Jakšićeva.

S. Ðurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track