Saobraćaj u Srbiji umeren, nema većih gužvi

Društvo

Autor:

Na graničnim prelazima zadrzavanja za putnička vozila su oko 30 minuta

horgos, granični prelaz, guzve

BEOGRAD - Saobraćaj je u Srbiji od jutros umerenog intenziteta i za sada se obavlja bez zastoja i dužih zadžavanja na naplatnim stanicama, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima zadrzavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Zbog visokih temperatura vozačima se savetuje da na put krenu u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima i da na dužim relacijama često prave pauze.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Od 9. jula od 11.30, zbog radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd, posle naplatne rampe Bubanj Potok, za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka u dužini od 520 metara u smeru od Niša ka Beogradu.

U toku su radovi na izradi kolovozne trake na isključenju petlje "Tranšped" sa državnog puta I A reda broj 1, u smeru Niš-Beograd. Radovi će trajati od 7.00 do 19.00 časova, kada će za saobraćaj biti zatvorena izlivna rampa na petlji Tranšped, jer se radovi odvijaju zaustavnom trakom. Saobraćaj odvijati voznom i preticajnom (brzom) trakom.

Od danas od 16 časova, privremeno će biti zatvorena celokupna desna traka autooputa E-75, na novoizgrađenoj deonici Batajnica - Dobanovci iz pravca Batajnice prema Dobanovcima, u dužini od oko dva kilometra. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Ovakav izmenjeni režim saobraćaja biće na snazi narednih 15 dana. U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E/75 Beograd-Novi Sad.

Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničnje brzine. Na snazi je izmena režima saobraćaja na novoizgrađenoj deonici obilaznice između autoputa E-75 i E-70, deonica Batajnica - Dobanovci, koja će trajati do 31. avgusta. Zabranjen je saobraćaj preko mosta "Gazela" u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone. Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona.

Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica. Zbog radova na popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav (DTD), na državnom putu Ib reda broj 20, (ranije M-7), u Novom Sadu, takozvani do 6. avgusta će biti potpuno zatvoren za saobraćaj.

Saobraćaj će se odvijati preko paralelnog, (desnog) mosta, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. U toku su radovi na proširenju magistralnog puta M/8 Novi Pazar-Sjenica u dužini od 2 km na samom izlazu ka Sjenici. Na ovom delu magistralnog puta saobraćaj se obavlja nešto usporenije.

Od 19. juna počeli su radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca. U prvoj fazi radova, predviđena je sanacija dva nadvožnjaka, među kojima je jedan u samom Gornjem Milanovcu, zbog čega će vozači morati da koriste obilazni put u dužini od 6 km kroz Gornji Milanovac.

Radovi se izvode i na gornjem stroju nadvožnjaka na samoj obilaznici oko Gornjeg Milanovca, gde će se saobraćaj naizmenično propuštati uz semaforsku signalizaciju. Mogući su kraći zastoji u toku dana. Zbog aktiviranja klizišta, neprohodan je regionalni put R-221, deonica Ribare-Vukanja-Prokuplje.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Starlete ne biraju sredstva, ali to ne znači ni da su ovi drugi sveci Zlatko Nikolić, kriminolog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde