Prikaži najnovije vesti
horgos, granični prelaz, guzve

Saobraćaj u Srbiji umeren, nema većih gužvi

Društvo 1

Na graničnim prelazima zadrzavanja za putnička vozila su oko 30 minuta

BEOGRAD - Saobraćaj je u Srbiji od jutros umerenog intenziteta i za sada se obavlja bez zastoja i dužih zadžavanja na naplatnim stanicama, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima zadrzavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Zbog visokih temperatura vozačima se savetuje da na put krenu u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima i da na dužim relacijama često prave pauze.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Od 9. jula od 11.30, zbog radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd, posle naplatne rampe Bubanj Potok, za saobraćaj će biti zatvorena leva kolovozna traka u dužini od 520 metara u smeru od Niša ka Beogradu.

U toku su radovi na izradi kolovozne trake na isključenju petlje "Tranšped" sa državnog puta I A reda broj 1, u smeru Niš-Beograd. Radovi će trajati od 7.00 do 19.00 časova, kada će za saobraćaj biti zatvorena izlivna rampa na petlji Tranšped, jer se radovi odvijaju zaustavnom trakom. Saobraćaj odvijati voznom i preticajnom (brzom) trakom.

Od danas od 16 časova, privremeno će biti zatvorena celokupna desna traka autooputa E-75, na novoizgrađenoj deonici Batajnica - Dobanovci iz pravca Batajnice prema Dobanovcima, u dužini od oko dva kilometra. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Ovakav izmenjeni režim saobraćaja biće na snazi narednih 15 dana. U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E/75 Beograd-Novi Sad.

Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničnje brzine. Na snazi je izmena režima saobraćaja na novoizgrađenoj deonici obilaznice između autoputa E-75 i E-70, deonica Batajnica - Dobanovci, koja će trajati do 31. avgusta. Zabranjen je saobraćaj preko mosta "Gazela" u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone. Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona.

Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica. Zbog radova na popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav (DTD), na državnom putu Ib reda broj 20, (ranije M-7), u Novom Sadu, takozvani do 6. avgusta će biti potpuno zatvoren za saobraćaj.

Saobraćaj će se odvijati preko paralelnog, (desnog) mosta, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. U toku su radovi na proširenju magistralnog puta M/8 Novi Pazar-Sjenica u dužini od 2 km na samom izlazu ka Sjenici. Na ovom delu magistralnog puta saobraćaj se obavlja nešto usporenije.

Od 19. juna počeli su radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca. U prvoj fazi radova, predviđena je sanacija dva nadvožnjaka, među kojima je jedan u samom Gornjem Milanovcu, zbog čega će vozači morati da koriste obilazni put u dužini od 6 km kroz Gornji Milanovac.

Radovi se izvode i na gornjem stroju nadvožnjaka na samoj obilaznici oko Gornjeg Milanovca, gde će se saobraćaj naizmenično propuštati uz semaforsku signalizaciju. Mogući su kraći zastoji u toku dana. Zbog aktiviranja klizišta, neprohodan je regionalni put R-221, deonica Ribare-Vukanja-Prokuplje.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir