ŠARANOVIĆEV PRIJATELJ PREŽIVEO KIŠU METAKA: Slobodan nije bio sam kad je IZREŠETAN u Budvi!
Foto: Printscreen

Ubistvo

ŠARANOVIĆEV PRIJATELJ PREŽIVEO KIŠU METAKA: Slobodan nije bio sam kad je IZREŠETAN u Budvi!

Crna Hronika -

Prijatelj ubijenog Slobodana Šaranovića rekao policiji da se spasao bukvalno u poslednji čas i da je samo čuo rafalnu paljbu

BUDVA - Slobodan Šaranović (79), koji je 11. marta ubijen ispred svog stana u Budvi, u trenutku napada nije bio sam. Šaranović, koji je bio označen kao organizator ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, bio je u društvu prijatelja, koji je preživeo kišu metaka tako što je skočio u kanal pored puta.Kako prenosi crnogorska štampa, Šaranovićev prijatelj ispričao je policajcima da je „čudom ostao živ“.Plaši se za bezbednost- Išao sam ka Slobinom stanu kad sam začuo rafale. Tada sam skočio u kanal pored trotoara. Napadači su ispalili rafal i bez zadržavanja otišli ka Toplišu - navodno je ispričao svedok Šaranovićevog ubistva.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora crnogorskih medija, iskaz ovog očevica je, navodno, od velike pomoći u istrazi.- Ovaj muškarac, koji je Šaranovićev prijatelj iz Nikšića, mogao bi mnogo da pomogne u rasvetljavanju ubistva Slobodana Šaranovića jer je on praktično jedini svedok ubistva. On bi mogao da da policiji neke detalje koji će biti ključni u otkrivanju počinioca ovog zločina. Međutim, svedok likvidacije je trenutno u panici i veoma je uplašen za svoju bezbednost. Boji se da bi mogao da bude meta egzekutora kako ne bi otkrio šta je video u noći ubistva - ispričao je izvor crnogorskim medijima.Podsetimo, crnogorska policija je saslušala nekoliko osoba.- Jedan od pravaca istrage vodi ka ljudima bliskim Luki Bojoviću, koji služi kaznu od 18 godina zatvora u Španiji. Među prvima, na saslušanje u policiju pozvani su pripadnici takozvanog barskog klana, koji su imali jak alibi, tako da su svi nakon saslušanja pušteni na slobodu - ispričao je izvor.U istrazi je zasad utvrđeno da su ubice koristile BMW.Trojica napadača- Veruje se da su u tom automobilu bila trojica muškaraca. Proverava se da li su ga ubice pratile čitavog dana i vrebale povoljnu priliku da zapucaju - rekao je izvor i dodao da policija proverava da li su ubice u Crnu Goru stigle iz Srbije ili BiH.Istražitelji zasad veruju da je motiv ubistva Šaranovića osveta i da je on poslednja u nizu žrtava u ratu njegove porodice i porodice Luke Bojovića koji je počeo 2009, kada je ubijen i Slobodanov brat Branislav Šaranović.

Apelacioni sud u BeograduDELIBAŠIĆU SUDE KAO ORGANIZATORUMilošu Delibašiću, rođaku ubijenog Slobodana Šaranovića, ipak će se suditi za organizovanje kriminalne grupe sa Šaranovićem, pošto je Apelacioni sud u Beogradu juče ukinuo rešenje kojim je ta optužba protiv njega bila odbačena. Delibašiću će u ponedeljak biti nastavljeno suđenje, kao i do sada, po optužbama za organizovanje kriminalne grupe, kao i za podstrekavanje na ubistvo Miloša Vidakovića 2013. u Budvi.

SuđenjeKRAJ PROCESA- Postupak protiv Šaranovića, koji je bio prvooptuženi u ovom procesu kao organizator kriminalne grupe i nalogodavac ubistava Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, biće obustavljen- Šaranović nikada nije priznao izvršenje tog krivičnog dela- Mesec dana pred njegovo ubistvo preko advokata je tražio da se za njim ukinu poternica i pritvor kako bi došao u Beograd i izneo odbranu- Pred sudom u Crnoj Gori tvrdio je da je postupak protiv njega namešten

PORODICA PORUČUJE ŠARANOVIĆ BI BIO ŽIV DA SU NAŠLI UBICU BRATA Policija češlja klanove po Crnoj Gori

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track