SAŠA RADULOVIĆ OGORČEN NA BRISEL: EU žmuri dok Priština otima srpsku imovinu na Kosovu
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Anticivilizacijski

SAŠA RADULOVIĆ OGORČEN NA BRISEL: EU žmuri dok Priština otima srpsku imovinu na Kosovu

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je danas povodom kosovskog prisvajanja imovine Jugoslavije i Srbije da vlada u Prištini nastavlja sa otimačinom, jer Evropska unija žmuri i toleriše otimačinu.

"Evropa ne samo da žmuri i toleriše otimačinu, već aktivno podržava katastrofalnu vlast Aleksandra Vučića učestvujući u predsedničkoj kampanji premijera koji zloupotrebljava funkciju", naveo je Radulović, a saopštio DJB.

Radulović je kazao da se DJB snažno zalaže za civilizacijske vrednosti, čiji su sastavni deo imovinska prava, navodeći da je najbolji način odbrane i čuvanja zemlje da se brane i sačuvaju prava njenih gradjana.

Foto: Kurir TV
Foto: Kurir TV

"Dosta je bilo otimačine. Za vladavinu prava. Izadji i glasaj", rekao je Radulović i dodao da se otimačina nastavlja, zato što niko iz Evrope nije reagovao prošlog oktobra kada je vlada u Prištini konfiskovala imovinu kombinata Trepča.

Radulović je podsetio da je povodom konfiskacije imovine Trepče uputio pismo Evropskom parlamentu, Evropskoj komisiji i svim članicama EU pismo upozorenja, u kojem je naveo da su imovinska prava ljudska prava i da takva odluka ne šteti samo vlasnicima tog kombinata već dovodi u sumnju dostignuća demokratije i vladavine prava u celoj Evropi.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Vlada Kosova donela je odluku da se sva nepokretna imovina na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje na ime Republike Kosovo kao vlasnika te imovine. U tu imovinu ulazi imovina državne i vojne administracije i imovina bivših društveno-političkih organizacija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 16.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track